- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Risiko for voldelige demonstrationer i hele Thailand

Den ulmende uro i Thailand fortsætter med uformindsket styrke efter nyheden om, at landets premierminister Somchai Wongsawat går af. Udviklingen får derfor den danske ambassadør i Bangkok, Michael Sternberg, til at opfordre danskere til at tænke sig om en ekstra gang, inden de rejser til de populære turistmål i Thailand netop nu i charterturenes højsæson, skriver Berlingske Tidende i dag.

 

»Jeg ville tænke mig godt om, inden jeg tog til Thailand. I øjeblikket ser det godt ud i Phuket, men lufthavnen er overbelastet. Situationen i Thailand er totalt flydende, og det er derfor meget vanskeligt at sige, hvad der vil ske. I den her situation skal man gøre sig det klart, hvad man går ind til,« siger Michael Sternberg med henvisning til solhungrende danskere, der har planlagt en ferie i den kommende julemåned.

 

Ambassadøren påpeger også, at ambassadens muligheder for at hjælpe strandede danskere er meget små, hvis den i forvejen tilspidsede situation i Thailand skulle udvikle sig til, at alle lufthavne lukkes og landet befinder sig i en borgerkrigs-lignende situation, hvilket ifølge Sternberg »ikke kan udelukkes.«

»Der er ikke længere nogen, som er i kontrol i dette land, og det er meget svært at finde ud af, hvad der reelt sker. Det mest naturlige ville være, at parlamentet opløses, og et nyt valg udskrives.«

??

I løbet af i går blev Udenrigsministeriets rejsevejledning ændret i ordlyd såvel som advarselsesniveau. Tidligt på dagen lød anbefalingen, at rejsende rådedes til at holde sig væk fra lufthavnene i Bangkok. Men hen på eftermiddagen var meldingen anderledes klar i mælet. Udenrigsministeriet udelukker nu ikke, at der kan opstå demonstrationer – særligt i Bangkok, men også andre steder i landet, der vil kunne udvikle sig voldeligt. Det skriver Berlingske Tidende. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen