- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Royal Caribbean: ”Vi er størst fra Danmark”

Det kniber med at fastslå, hvor mange danskere, der årligt rejser på krydstogt. I 2010 havde Royal Caribbean 12.023 danske passagerer - flere end de 11.667 Hurtigruten oplyste som sit passagertal ved seneste måling.

European Cruise Counsil har senest opgjort tallet for salg af krydstogter i de enkelte lande i 2010. Endnu ikke for sidste år. Her fastslås det, at der i Danmark er solgt ca. 26.000 krydstogter, men nu er det et spørgsmål, hvad der forstås ved et krydstogt.

 

For første gang har verdens næststørste krydstogtrederi, Royal Caribbean, offentliggjort salgstallet for Danmark. Hidtil har det været hemmeligt – af hensyn til konkurrenterne.  Men da takeoff.dk i fredags offentliggjorde Hurtigrutens trafiktal, reagerede Royal Caribbean:

 

”Vi solgte i 2010 samlet 12.023 krydstogter til de danske passagerer. Og vi har solgt endnu flere sidste år, men det tal må endnu ikke offentliggøres,” siger Royal Caribbeans danske salgschef Henrik Bergqvist til takeoff.dk

 

Dermed er der nu ingen tvivl om, at RCCL er størst i Danmark. Men da Hurtigruten, som også indgår i undersøgelsen, har solgt ca. 11.000, er der kun ca. 3.000 tilbage til alle andre. Fra ultra deluxe over luksus til de mellemstore som Holland-America, Cunard Line, Princess Cruise og MSC med flere. Det hænger ikke sammen…

 

Sandsynligvis har European Cruise Line kun medtaget de ca. 2.000, som rejser hele vejen i 12 dage med Hurtigruten, og ikke de ca. 9.000 som blot tager nogle dage med den norske rute.

 

Det giver et forklaringsproblem, som rederierne må udrede med den europæiske sammenslutning. Flere af de andre, inklusive RCCL, har også ganske korte tre og fire dages ture, som til gengæld er medregnet.

 

Det ligner en ”ommer”, når tallet for 2011 skal offentliggøres.

Skrevet af Ejvind Olesen