- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Ryanair offentliggør fire nye ruter (opdateret)

Flyvebranchens Personale Union varsler konflikt overfor Ryanair, der til efteråret åbner flere ruter fra København til sekundære lufthavne ved Bruxelles, Rom og Stockholm samt Madrids hovedlufthavn. Flere rutenyheder forventes inden for en måned. Aviator skal handle Ryanair i Københavns Lufthavn.

Flyvebranchens Personale Union varsler konflikt overfor Ryanair, der til efteråret åbner flere ruter fra København til sekundære lufthavne ved Bruxelles, Rom og Stockholm samt Madrids hovedlufthavn. Flere rutenyheder forventes inden for en måned. Aviator skal handle Ryanair i Københavns Lufthavn.

Fra starten af årets sommerprogram sidst i marts åbner Ryanair sin 70. base i Europa med stationering af en Boeing B737 i København. Det store irske flyselskab, der i sit nuværende regnskabsår forventer over 100 millioner passagerer, oplyste sidste efterår, at man vil åbne ruter fra København til London Luton, Bergamo-lufthavnen ved Milano og Warszawas sekundære lufthavn, Modlin.

På pressemøde i dag, torsdag, i København oplyste Ryanair, at man fra september også får ruter fra Københavns Lufthavn til Madrids hovedlufthavn, Bajajas, samt til Roms Ciampino-lufthavn. Fra sidst i oktober åbner Ryanair også fra København til Bruxelles’ sekundære lufthavn, Charleroi, samt Skavsta-lufthavnen ca. 100 km. fra Stockholm.

Ligeledes oplyste Ryanair, at man fra september øger betjeningen af ruterne til Luton og Bergamo til hhv. tre og to gange dagligt.

Ryanairs kommercielle direktør, David O’Brien, sagde efter pressemødet til takeoff.dk, at selskabet indenfor en måneds tid vil oplyse om yderligere 5-7 nye ruter fra Københavns Lufthavn.

Ryanair skal håndteres i Københavns Lufthavn af handlingselskabet Aviator, det tidligere Novia. Kontrakten blev underskrevet i går.

Til journalisternes mange spørgsmål på pressemødet om Ryanairs vilje eller mangel på samme til at følge gældende regler på også det danske arbejdsmarked, sagde David O’Brien, at man har lavet en reel aftale med Aviator, og at Ryanair forventer, at Aviator overholder gældende dansk lovgivning.

”Ryanair søger ingen konfrontation i Københavns Lufthavn. Og når jeg køber en pakke dansk bacon, spørger jeg ikke mit supermarked om producenten af baconen overholder dansk lovgivning – det forventer jeg, at producenten gør,” sagde han.

Ryanair starter med en Boeing B737 i Københavns Lufthavn, men kommer senere i år op på fire fly og i alt 120 besætningsmedlemmer. De aflønnes efter gældende aftaler med Ryanair.

FPU varsler konflikt mod Ryanair

Flyvebranchens Personale Union (FPU) varsler nu konflikt overfor Ryanair. Det irske lavprisselskab afviste mandag at indgå drøftelser om en overenskomst for det flyvende personale, oplyser FPU.

”Vi ønsker dialog med Ryanair. I Danmark taler arbejdsmarkedets parter sammen og indgår gode og solide overenskomster, som er til gavn for alle. Nu vil Ryanair åbne en base i København, og vi forventer, at selskabet respekterer den måde vi samarbejder på i Danmark,” siger Thilde Waast, formand i FPU. Hun tilføjer: ”Hvis Ryanair afviser dialogen, vælger de desværre også konflikten.”

Hun er klar til at mødes med lavprisselskabets ledelse for at forhandle løn og arbejdsvilkår for de mange kabinemedarbejdere og piloter, som skal ansættes på Ryanairs danske base.

FPU organiserer ca. 1.500 medarbejdere blandt piloter og kabinepersonale. Medarbejderne er ansatte hos bl.a. Jet Time, Air Greenland og Thomas Cook Airlines Scandinavia. FPU er tilsluttet Serviceforbundet, der er del af LO.