- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Ryanair og Norwegian på vej mod samarbejde

Ifølge Bloomberg News er de to lavprisselskaber Ryanair og Norwegian i sidste fase af forhandlingerne om en samarbejdsaftale.

Ifølge Bloomberg News er de to lavprisselskaber Ryanair og Norwegian i sidste fase af forhandlingerne om en samarbejdsaftale.

Aftalen vil gøre Ryanair til en såkaldt ’feeder’ for Norwegian – altså Ryanair skal flyve passagerer til de lufthavne, hvorfra de kan flyve videre med Norwegians langrutefly, skriver business.dk.

”Vi har talt med Norwegian, og vi er i princippet nået til en aftale. Nu er vi i færd med at gå ned i detaljerne såsom at afstemme vores bookingsystemer med deres bookingsystemer”, siger Ryanairs topchef, Michael O’Leary, i et interview med Bloomberg TV.

Aftalen omhandler flyvninger til og fra Københavns Lufthavn, London Gatwick, Barcelona og Cork.

Michael O’Leary ser feeder-aftaler som nødvendige for lavprisselskaberne, og han fortæller videre, at feeder-aftaler kan komme til at udgøre 5% af Ryanairs trafik i 2021.

Informationschef i Norwegian Daniel Kirschoff siger på Norwegians vegne til Ritzau Finans: ”Vi hilser alle initiativer velkommen, der giver passagerne flere valgmuligheder. Vi har haft samtaler med flere flyselskaber vedrørende eventuelt samarbejde, men der er ikke noget konkret på nuværende tidspunkt”.