- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Så gik uge 5

WEEKENDMAGASINET: Modstand mod Emirates i USA – Harald Blåtand hitter – Stegt flæsk i Aarhus – Jyderne er klogere end de fleste – Viktor Borge spørgsmål.

WEEKENDMAGASINET: Modstand mod Emirates i USA – Harald Blåtand hitter – Stegt flæsk i Aarhus – Jyderne er klogere end de fleste – Viktor Borge spørgsmål.

Af Ejvind Olesen

DRØMMEN OM STEGT FLÆSK: Det måtte jo komme. Aarhus har fået sit eget stykke 2017-smørrebrød i anledning af Kulturåret. Kählers Spisesalon har nyfortolket stegt flæsk med persillesovs Det har fået et af de mange PR-bureauer, som er hyret i anledning af Kulturåret, til at tolke (gennem køkkenchefen hos Kähler, Jannie Våtevikøn) der siger: ”Aarhus er en smuk og jordnær by med plads til kreativitet og store drømme.” Hvis det er køkkenchefens egen udtalelse, giver vi gerne en gang stegt flæsk.

RØDT LYS PÅ VEJ: Hvis amerikanske flyselskaber plus store fagforeninger vinder gehør hos præsident Trump, er det langt fra sikkert, at Emirates får lov til at starte den nye rute planlagt til marts fra Dubai over Athen til Newark.  Emirates er blevet opfordret af den græske regering og Athen Lufthavn, men nu er Trump blevet opfordret til at stoppe ruten. I forvejen flyver Emirates via Milano til JFK i New York. I dag kan Emirates flyve på den måde og hente passagerer i Europa på grund af Open Skies, men det irriterer formentlig også den nye præsident, fordi han mener, det tager amerikanske arbejdspladser.

AT TÆNKE SIG: Vores Dronning er bare så flink. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har søgt om barselsorlov fra 20. februar, fordi hun er gravid. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har indstillet til Dronningen, at orlov bevilges, og det er nu sket gennem en kongelig resolution. Fantastisk. Kunne man tænke sig, hvad der var sket, hvis Dronningen havde svaret nej? En abort måske?

DEN DIGITALE VERDEN: Med seneste nyt på web har Youtube sat rekord, som et bevis på, at det aldrig er for sent at komme med nyheder til det hungrende digitale publikum. En britisk journalist har produceret en video med Gorm den Gamle og Dronning Thyra ved Jellingestenen med Harald Blåtand som frontfigur. Den har ca. 270.000 set på et døgn på Youtube. – Dansk turisme i Vejle, hvad vil I mere? Nu er både Harald Blåtand og en ny dansk politiskole blevet hittet på nettet.

SMILET: Tusinder af danskere er på skiferie i Norge for tiden. En af dem gik ind på en restaurant i Lillehammer. ”Vælg vores menu i denne uge, for vi har syv retter inkluderet i prisen”, sagde den flinke tjener. ”De syv retter er: Sild, sej, torsk, rejer, hummer, laks – og spaghetti”

”Hvorfor i alverden har i pasta, som syvende ret.”

”Jo, vi har italiensk uge”.

CITATET: ”Man skal altid passe på med at give jyder gode råd. De er klogere og mere snusfornuftige end de fleste.” (Redaktør Bent Winther i Berlingske).

CITATET: ”Hvorfor sidder folk i Danmark oppe om natten, mens de sidder ned om dagen?” (Viktor Borge)