Fra den polske sammenkomst ved åbningen af SAS-ruten fra København til Szczecin (Stettin) – i midten Joanna Skrzypczak fra det københavnske rejsebureau Polen Go med Joanna Niespodzianska, salgsdirektør for Radisson Blu-hotellet i den polske havneby, til venstre, og Dominika Bednarek fra regionen Vestpommerns kontor for udenlandske investeringer. Foto: Henrik Baumgarten.

Så har SAS seks ruter fra København til samme land

SAS har netop åbnet ny rute til Polen med fem fly om ugen mellem København og nordpolske Stettin, den sjette polske SAS-destination fra København. Ruten holder dog lang sommerferie.

Alene fra Københavns Lufthavn har SAS op til 65 afgange om ugen til sine nu seks destinationer i nabolandet på den anden side af Østersøen.

Klik for stort format: Også fra åbningsreceptionen i København i forbindelse med den nye SAS-rute til Stettin. Fra venstre Michael Hansen, salgschef for SAS i Danmark, Małgorzata Hudyma, chef for det statslige polske turistkontor i Norden, den danske ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen, og Maciej Dziadosz, direktør for lufthavnen i Stettin. Foto: Henrik Baumgarten.

Mandag åbnede den sjette rute – fløjet fem gange om ugen, alle ugens hverdage, med en ATR 72-600 fra det estisk-polske flyselskab Regional Jet som SAS’ polske Star Alliance-fætter, LOT, ejer 49 procent af.

Den gamle havneby Stettin, den største by i regionen Vestpommern, anbefaler sig med alt fra MICE-turisme i forbindelse til møder og events til leisure-aktiviteter som citybreaks, golf, spa og wellness.

”Og der er billigt i Polen,” sagde den danske ambassadør i landet de seneste par år, Ole Egberg Mikkelsen, i går til STANDBY.dk i forbindelse med ruteåbningen.

Ambassadøren er en god bekendt af den danske rejsebranche fra sine fem år frem til 2016 som chef for Borgerservice i Udenrigsministeriet. Herfra gik turen til Warszawa.

Ambassadøren var  en af æresgæsterne i forbindelse med den nye ruteåbning mellem Stettin og København.

I forbindelsen med den nye rute blev der mandag på Clarion-hotellet (det tidligere Hilton Copenhagen Airport) i Københavns Lufthavn holdt en større sammenkomst. Den var arrangeret af den polske ambassade i Danmark, byen Stettin (Szczecin på polsk), regionen med blandt andet Stettin, Vestpommern, og den statslige polske turistorganisations nordiske kontor i Stockholm.

Der var blandt andet taler af den polske ambassadør i Danmark, Henryka Mościcka-Dendys, polske honoratiores fra Stettin og Vestpommern, ambassadør Ole Egberg Mikkelsen og SAS’ salgschef i Danmark, Michael Hansen.

Ambassadør Ole Egberg Mikkelsen sagde også til STANDBY.dk: ”Polen kan kaldes Danmarks ukendte nabo. Polen ligger altså kun 90 kilometer fra Danmark – fra Bornholm til den polske østersøkyst. Faktisk er der kortere fra Stettin til København end til Warszawa.”

“Men for mange danskere forekommer Polen som noget lidt fjernt. Fordommene siger, at der er fattigt i Polen. Der er fattige områder, men Polen udvider sig hele tiden og generelt har polakkerne det godt. Og det er enormt spændende som turistland, her er priserne for hoteller og på restauranter det halve af i Danmark,” sagde ambassadøren og tilføjede: ”Der er årligt omkring 90.000 danske besøgende i Polen, men kun 10-15 procent af danskerne har tidligere været i Polen.”

Ifølge ambassadøren er Polens nok største turistdestination Krakow i det sydlige Polen. ”Det er en smuk historisk by med mange fortidsminder,” sagde Ole Egberg Mikkelsen.

”Vi har ventet på SAS”
Også chefen for det statslige polske turistråds nordiske kontor, Małgorzata Hudyma, var naturligvis glad for den nye SAS-rute:

”Vi har ventet på denne rute fra SAS mellem København og Stettin i mange. Der venter de danske besøgende mange store oplevelser i Stettin og i Vestpommern, hvor de vil føle sig som konger og dronninger,” sagde hun.

Seks SAS-destinationer i Polen
SAS åbnede tilbage i 1957 sin første rute til Polen – fra København til hovedstaden Warszawa. Nu har SAS så seks polske destinationer, alene fra Københavns Lufthavn.

SAS har flest flyvninger til havnebyen Gdansk med op til 23 flyvninger fra København om ugen, mens der er 18 til Warszawa samt fem til seks til Krakow, Poznan, Stettin og Wroclaw.

Ruten mellem København og Stettin er efter planen en helårsrute – men den holder en solid sommerferie fra sidst i juni til midten af august.

Ruten er i første omgang forventet at få flest forretningsrejsende som passagerer – senere vil der forhåbentlig komme flere leisure-rejsende. Men fordi fokus i første omgang er på erhvervsrejsende flyver SAS ikke til Stettin i sommerferieperioden.

SAS har i snit 800 daglige flyvninger på hele sit rutenet, ikke kun fra København. Selskabet lige over 270 ruter, fløjet med i øjeblikket 157 fly, hvoraf de 33 er wetleasede, altså med besætninger, fra andre flyselskaber, for eksempel Regional Jet, der betjener København-Stettin, sagde salgschef for SAS i Danmark, Michael Hansen, da han præsenterede SAS ved den polske sammenkomst i København.

Relaterede artikler:

30 år som travel manager

Ny chef for Borgerservice

Flere SAS-ruter blandt Europas mest trafikerede