- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Salg af forsikringer mod flykrak fordoblet

Rejsebureauer, der tilbyder forsikring mod flykonkurs, har fordoblet salget siden Sterlings konkurs. Samtidig er forsikringens pris fordoblet.

Sidens Sterlings konkurs er salget af forsikringer mod flykrak på internetrejsebureauernes hjemmesider steget markant. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

  

»Siden nyheden om Sterlings konkurs har vi oplevet en stærkt stigende interesse. Før solgte vi en konkursforsikring til omkring hver tiende kunde, der købte en fritstående flybillet, nu er det omtrent det dobbelte,« siger adm. direktør Peter Carlsson fra Travellink.

 

Hos konkurrenten, Supersaver, ser man samme tendens: »I Sverige og Danmark købte knap 10 pct. en forsikring mod flykonkurs før Sterlings krak. Efter konkursen var det 20 pct.,« siger adm. direktør Ralph Axelson.

 

Kunderne køber forsikringen samtidig med, at de finder, booker og bestiller flybilletten på hjemmesiden. Det sker ved at sætte kryds i et felt og tilvælger en forsikring mod konkurs. Købet sikrer, at man får alle penge tilbage, hvis ens flyselskab går konkurs før eller under rejsen.

 

Konkursen i det islandskejede Sterling har ikke kun fået salget af konkursforsikringer til at stige. Også prisen er blevet skruet i vejret, fortæller Supersavers driftschef Tina Møller Larsen: »Før konkursen kostede forsikringen 75 kr., men samtidig med Sterlings konkurs hævede vores forsikringsselskab prisen til 150 kr.«

 

Det er det svenske forsikringsselskab Solid Försäkringer, der står bag den flykonkursforsikring, som bureauerne kan sælge videre til deres kunder.

 

Tilbuddet er primært rettet mod det svenske marked, men fordi rejsebureauer som Travellink og Supersaver også er gået ind på det danske marked, så kan danskere også købe en forsikring mod flykonkurs.

 

»Vi har nu justeret prisen, både fordi Sterlings konkurs vil påvirke os, men også fordi der ventes flere konkurser i de kommende måneder,« siger pressetalsmand Malin Roos.

 

Både flyselskaberne selv og deres organisation, IATA, spår, at der kan komme yderligere 20-30 krak i de kommende måneder.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen