- STANDBY.dk - https://standby.dk -

SAS klar til coronatest før afrejse fra Sverige

For at gøre det enklere for flypassagerer, der behøver en negativ coronatest før afgang, indleder SAS i Sverige nu samarbejde med underleverandør, der kan foretage en hurtig PCR-test.

SAS samarbejder på dette område med den svenske underleverandør Doktor24, der tager PCR-testen i dagene før afgang. Dermed kan SAS-passagerer ud af Sverige få afklaret, om de er smittet med corona. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Coronakrisen betyder nemlig, at stadig flere lande kræver en negativ PCR-coronatest før for eksempel flypassagerer kan indrejse.

Derfor vil SAS nu gøre det lettere for rejsende som flypassagerer i en coronatid at kunne medbringe og fremvise en negativ coronatest. Denne test vil SAS tilbyde på flere af sine afrejselufthavne til en rabatteret pris via samarbejdet med Doktor24, oplyser SAS. Resultatet af testen er klar indenfor 48 timer.

I første omgang tilbydes muligheden i Stockholm-området, snart følger Gøteborg og Malmø.

De konkrete coronatest kan foretages i passagerens hjem via digital vejledning fra sundhedspersonale eller ved at besøge Doktor24’s modtagecentre på for eksempel svenske apoteker. Resultatet til flypassageren kommer indenfor 48 timer

Kun i Sveriges tre største byer
Muligheden for at få taget en coronatest via SAS begynder i dag i Stockholm, senere følger i starten af december såvel Gøteborg som Malmø. Efterfølgende udbredes muligheden til andre dele af Sverige.

Tilbuddet om at få taget coronatesten er en del af SAS’ indsats for at sikre mere trygge rejser. Ligeledes har SAS iværksat en række tiltag for at reducere risikoen for smittespredning i lufthavne og ombord på fly.

Som led i sine initiativer under coronakrisen har SAS også indført en stribe muligheder for ombookning af flybilletter til selskabet. Dermed kan passagererne booke billetter med indbygget fleksibilitet og rejse nu eller senere, oplyser flyselskabet.

Relaterede artikler:

SAS har firedoblet behandling af refusionssager

Eks-SAS direktør overtager ledelsen i Aalborg Lufthavn

Dansk rejsebureau dropper retssag mod SAS