- STANDBY.dk - https://standby.dk -

SAS ledelse brugte TV2-profil til spin

Michael Kristiansen.

Den uafhængige ekspert og TV2-vært Michael Kristiansen fungerede i hemmelighed som spindoktor for SAS ledelse under de kritiske forhandlinger om SAS’ overlevelse.

Ifølge Ekstra Bladet var den tidligere spindoktor for daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen hyret af SAS som spindoktor for den kommunikation, der navigerede SAS gennem ledelsens spareplan.

Dermed har han både været betalt rådgiver for en af statens store virksomheder og politisk kommentator samt ekspert på TV2 på samme tid.

Medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet betegner dobbeltrollen som ’problematisk’, og opfordrer TV2 til at fortælle, om spindoktoren har en dobbeltrolle, og i givet fald informere seerne om det.

SAS kommunikationsafdeling bekræfter, at Michael Kristiansen var tilknyttet selskabet i forbindelse med kriseplanen.

Formanden for det danske kabinepersonale, Helge Thuesen, har hilst på Michael Kristiansen i forbindelse med de natlige forhandlinger og kalder det problematisk, at forhandlingerne i så høj grad foregik gennem pressen.

TV2 News var klar over, at Michael Kristiansen var direkte involveret i SAS-spareplanen og samtidig optrådte på skærmen, men så længe han ikke fungerer som rådgiver for politikere eller politiske partier, finder kanalchef på TV2 News, Mikkel Hertz, ikke, det er et problem.