- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Satte pris på Danmarks bedste kok og tjener

PRISER: Undervisningsminister Christine Antorini overrakte søndag guldmedaljer til vinderne af DM for kokke og tjenere. Horesta og 3F står bag konkurrencen.

Årets Kok 2015, Lasse Starup Petersen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, jubler over sin sejr.

PRISER: Undervisningsminister Christine Antorini overrakte søndag guldmedaljer til vinderne af DM for kokke og tjenere. Horesta og 3F står bag konkurrencen.

Årets Kok blev Lasse Starup Petersen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, og Årets Tjener Heine René Egelund fra Sortebro Kro på Fyn.

Rødtunge, højreb og sorbet lavet på solbærgrene. Sådan lyder opskriften på vindermenuen. Det var i hvert fald Lasse Starup Petersens menu, da han søndag blev Årets Kok i konkurrence med ni andre topkokke.

24-årige Lasse Starup Petersen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia arbejder under ledelse af Årets Kok fra 2011, Mette Hvarre Gassner. Han er udlært fra Fakkelgården i Sønderjylland.

Ud over en førstepræmie på 40.000 kr. er Lasse Starup Petersen nu del af fint selskab. Rækken af tidligere Årets Kok-vindere tæller mange af Danmarks største kokke, herunder den tidligere verdensmester, Rasmus Kofoed.

Undervisningsminister Christine Antorini stod for præmieoverrækkelsen. Hun uddelte sølv til Mikkel Højborg Olsen fra Restaurant Babette i Vordingborg og bronze til Rasmus Munk fra Tree Top Munkebjerg Hotel ved Vejle.

Årets Kok blev afviklet parallelt med Årets Tjener. Her kæmpede fem af Danmarks dygtigste tjenere om guldmedaljen.

40-årige Heine René Egelund fra Sortebro Kro på Fyn løb med sejren – også han fik en check på 40.000 kr. Sølvmedaljen gik til vinderen fra 2012 og 2014, Peter Pepke fra Kong Hans Kælder i København, mens Jonathan Olsen Faber fik bronze.

Årets Tjener dystede i kategorier som borddækning, filetering og i at blande den perfekte cocktail.