- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Scandlines giver ’psykologhjælp’ efter sommerferien

WEEKENDKLUMME: Psykologisk hjælp til at komme over ferien tager prisen i ugens pressemeddelelse. Læs, døm selv og fat mod.

Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Psykologisk hjælp til at komme over ferien tager prisen i ugens pressemeddelelse. Læs, døm selv og fat mod.

Af Ejvind Olesen

Man ser det for sig. Ehrenbergs konsulenter i møde med Scandlines, som er en god stor kunde. Ehrenberg er kendt som PR- bureau for mange i den danske rejsebranche. Især måske i det danske turistlandskab. Også kendt for mange gode initiativer, blandt andet presserejser i Danmark, som ikke bare er et spørgsmål om at spise og sove.

Det er mandag, og der er møde om en ny kampagne mellem PR-bureauet og rederiet. Hvad i alverden skal vi nu finde på? Ehrenbergs unge, kvindelige konsulent siger det ikke. Men nøjes med at tænke det. ”Vi kan jo ikke blive ved med at skrive om den forfærdelige Femern forbindelse, som kan true Scandlines gode liv og høje priser, når og hvis den engang kommer.”

Sæsonen er ved at være forbi. Den næste store bølge kommer først, når sneen vælter ned over Alperne. Endnu en måneds tid er busserne fyldt med pensionister og andet godtfolk til Goslar. Men også her synger sæsonen på sidste vers.

Så kommer lyset til det unge talent, lad os kalde hende Anne, fra PR-bureauet.

”Vi giver dem psykisk hjælp til at komme over tabet af ferien. Vi kalder det noget andet, men meningen er den samme. Og vi konkluderer, at Scandlines kan hjælpe dem med en weekend eller blot nogle dage i Tyskland. Det smager lidt af fugl. Vi får flere kunder, og de får psykologhjælp. Det er så moderne nu om dage.”

”Fremragende idé,” siger Scandlines marketingchef. ”Og tænk hvor er det godt, at vi får gjort os kendt på en intelligent måde. Den sidder lige i skabet. Det var vi aldrig selv kommet på.

I skriver pressemeddelelsen, Anne. Idéen er så god, at den kan ende på forsiden af Rejseliv i BT og Berlingske, hvis vi er heldige. De tager alligevel de fleste pressemeddelelser – i hvert fald mindst på side 2.”

Anne sætter sig til tasterne.

Og sådan gik det til, at pressemeddelelsen blev udsendt i den forløbne uge. Vi citerer noget i uddrag, så har initiativet da ikke været forgæves:

”Er du i fare for at lide af Akut Udlængsels-Syndrom? Overgangen fra stramme badeshorts til stramme deadlines kan være voldsom. Få ekspertens gode råd til at vende retur til jobbet uden at komme til at lide af Akut Udlængsels Syndrom.

Veje fra Sydens sol til arbejde, vasketøj og at smøre madpakke kan synes uendelig lang. På ferien betyder det ingenting, hvornår man står op, eller hvornår man går i seng, ligesom dagens største beslutninger ofte træffes ved et kig på drinkskortet. Kroppen og hjernen gearer helt ned og står i skarp kontrast til hverdagens praktiske gøremål.

Det bekræfter psykolog og stressekspert Erla Højsted fra Mind Cph. ”Det handler om at acceptere, at man ikke befinder sig i det samme gear, som man gjorde inden ferien. Man skal give sig selv en blød tilbagevenden til jobbet. Tiden efter en ferie kan udløse en nedtur, og hvis man bliver fanget af den, kan den lede til noget andet og værre ” siger hun.

Og nu kommer hjælpen fra Ehrenberg og Scandlines. På rejsesitet Scandlines er der sat fokus på følelser efter en god lang sommerferie med Akut Længsels Syndrom.

Her anbefales oplevelser og miniophold i Nordtyskland for at stille den værste sommerferielængsel. En metode som i følge Erla Højsted giver god mening i forhold til at behandle en minitur. Vi er skabt til også at koble af i en periode. I den forstand er det rigtig sundt med jævne mellemrum at komme væk fra hverdagen og give bekymringerne en pause,” slutter hun.

Min sjæl hvad vil du mere? Så længe vi har både Scandlines, færgerne, Ehenreberg, psykologen – og pressemeddelelser.

God weekend.