- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Skarp kritik af nyt finanslovsforslag

TURISME: Koncernchef for en af Danmarks største aktører i turisme samt formand for VisitDenmark er utilfreds med dele af regeringens finanslovsforslag. ”Skiftende regeringer svigter turisterhvervet. Det er møg frustrerende,” siger han.

Arkivfoto fra 2014, hvor Allan Agerholm tiltrådte som koncernchef for BC Hospitality Group – blandt receptionsgæsterne var formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, der i dag igen er statsminister. Foto: Preben Pathuel.

TURISME: Koncernchef for en af Danmarks største aktører i turisme samt formand for VisitDenmark er utilfreds med dele af regeringens finanslovsforslag. ”Skiftende regeringer svigter turisterhvervet. Det er møg frustrerende,” siger han.

Regeringen kom sidste uge med sit forslag til næste års finanslov. Den hjælper det danske erhvervsliv og dermed også turismen på en række områder, men skærer også ni pct. – 10,7 mio. kr. – af VisitDenmarks samlede budget til bl.a. at markedsføre Danmark i udlandet.

Den foreslåede beskæring fik i weekenden Allan Agerholm, der er koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group med Bella Center, Forum Copenhagen og tre store københavnske hoteller samt bestyrelsesformand i VisitDenmark og næstformand i Horesta, til at skrive på Facebook:

“Der var 1, der var 2, der var 3 vækstpakker og lovforslag fremlagt af #dkregering denne uge, og på intet tidspunkt blev #dkturisme tænkt med. #dkturisme har skabt flest private arbejdspladser siden finanskrisen og er et af de fem største eksporterhverv (indtjenere af fremmed valuta, red).”

“Men igen og igen svigter skiftende regeringer erhvervet med beskæringer af markedsføringen og rammevilkår som er markant ringere ind de lande, vi konkurrerer med.

Det er møg frustrerende, men vi dukker hovedet og kæmper videre – og jeg håber, at de 118.000 beskæftigede i #dkturisme, som jeg, husker det, når vi næste gang skal til stemmeurnerne,” skrev Allan Agerholm på Facebook.

23.000 nye jobs siden finanskrisen
Allan Agerholm sagde i weekenden til standby.dk:

“Siden finanskrisen har hotel-, restaurant- og turisterhvervet været den største vækstskaber i Danmark med ca. 23.000 nye arbejdspladser, også i Udkantsdanmark, ligesom erhvervet årligt skaffer ca. 40 milliarder kr. til statskassen.

Så jeg harcelerer over, at vi er i en situation med stærk økonomi i Danmark og hvor hvert fjerde nye job i denne tid skabes i turismeerhvervet. Og alligevel fastholder regeringen en to år gammel beslutning om, at tilskuddet til VisitDenmark beskæres, det er under al kritik. Den beslutning blev truffet i en tid, hvor økonomien var stram. Det er den som bekendt ikke længere, bl.a. netop takket være væksten i turismen.”

Allan Agerholm mener, at regeringen omvendt burde kvittere turismeerhvervet for at skabe de mange nye arbejdspladser og fortsætte sin milliardindtjening til Danmark – og dermed også statskassen – ved ikke at gennemføre nedskæringer hos VisitDenmark.

Større budgetter i Norge og Sverige
“Når VisitDenmark markedsfører Danmark i udlandet for at tiltrække flere besøgende, så sker finansieringen af dette jo ved, at for hver offentlig kroner, der bruges på markedsføring, bidrager aktører i turisterhvervet ligeledes med et tilsvarende antal private kroner,” siger Allan Agerholm og tilføjer:

“Og kigger vi på de andre skandinaviske lande, så har den svenske modsvarighed til VisitDenmark et budget, der er 50 pct. større end vores, mens det norske ditto er dobbelt så stort som VisitDenmarks.”

VisitDenmark skrev forleden i sin årsberetning for 2016, at for hver gang organisationen brugte én krone på markedsføring af Danmark som rejsemål i udlandet, betød det omsætning hos bl.a. danske aktører i turismebranchen på 48 kr.

“Så jeg synes ikke, regeringen kan være den foreslåede nedskæring bekendt. Den giver ingen mening, fordi vores erhverv står for så megen vækst i Danmark.

Jeg er ikke tøsefornærmet, men VisitDenmark skal være med til at stå for udvikling, ikke afvikling. Derfor er jeg nu gået i brechen forud for de kommende forhandlinger om den nye finanslov mellem regeringen, De Radikale og Dansk Folkeparti,” siger Allan Agerholm.