- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Skuffede krydstogtpassagerer får også flybillet godtgjort

Carnival Splendor kommer ikke i planlagt drift igen før i begyndelsen af januar, og tusinder står uden krydstogtmuligheder fra den amerikanske vestkyst i julen.

Verdens største krydstogtselskab, Carnival, er kommet i slem knibe, og det samme er rederiets kunder på den amerikanske vestkyst, hvor kun en håndfuld skibe sejler i vinterhalvåret.

Carnival Splendor med plads til godt 3.000 passagerer blev hærget af brand i manskinrummet, hvilket betød at passagererne allerede på krydstogtets anden dag kom ud for en række problemer med toiletter ude af drift og servering af kold mad og nødforsyninger fra amerikansk hangarskib. For derefter at blive trukket af slæbebåd til San Diego.

Nu viser det sig, at der skal betydelige reparationer til, sådan at alle afgange indtil 9. januar er aflyst. Omkring 20.000, som allerede har bestilt billet blandt andet i juleferien, skal nu forsøge at finde erstatning, og det er svært. Der er kun fire andre skibe, der sejler i området i vinter, og de er udsolgte i julen.

Som noget helt nyt anerkender rederiet problemet og godtgør hele turen. Det er set før. I tilgift gives 25 procent rabat på næste tur. Det er også sket før. Men også flybilletterne godtgøres, og det er sjældent sket før.

Ofte er flybilletterne fra Europa dyrere end selve krydstogtet, men det har i lignende tilfælde været passagerernes eget problem. Her lægger Carnival en ny linie.

Fra 9. januar skulle Splendor igen været klar til at sejle fra Long Beach i Californien ned langs den mexicanske kyst.

 

Skrevet af Ejvind Olesen