- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Sommerrekord med vrøvl om sure ferierejsende

Russerne er de gladeste og danskerne blandt de sureste, når de rejser ud i verden i følge Reward Expert. Mage til vrøvl skal man lede længe efter. Det svarer til min lokale pølsevogn, der påstår at have Danmarks gladeste pølser.

På parkeringspladsen ved Rungsted Havn står en pølsevogn, som på reklameskilte sælger Danmarks gladeste pølser. Hvorfor de er så glade, ved jeg faktisk ikke, for de skal jo spises om lidt. Måske fordi de skal fortæres i whiskybæltet og ende med at blive skyllet ned med en gin og tonic.

Udsagnet er ligeså meningsløst, som den undersøgelse Reward Expert har lanceret for på globalt plan til  finde ud af hvem, der har de sureste og de gladeste rejsende, som man kunne læse her på STANDBY. dk op til weekenden. Bedømmelsen er sket ud fra de karakterer, som turisterne har givet hotellerne, når de har rejst i udlandet

Jeg har generelt ikke meget fidus til den slags besynderlige analyser efter en helt gal præmis med 3,5 millioner bedømmelser af 13.000 hoteller  i 70 lande af borgere fra 83 lande. Det lyder imponerende, men jeg tror ikke på, at nogen for alvor har bearbejdet så mange besvarelser. Samtidig er det helt ukontrollable tal.

Stjerner tilsat vodka
Undersøgelsen viser, at det land, der har de gladeste ferierejsende er fra Rusland, som har drysset stjerner ud med rund hånd til hoteller, hvor man må regne med de har boet (har de mon det?). 46 procent har givet fem stjerner.

De behøver ikke at være glade, fordi de har givet så mange stjerner. De kunne jo også være imponeret, fordi de ikke kender den slags kvalitet fra deres hjemlande. Det kunne jo også være fordi de, efter rapporter fra mange lande, drikker alt for meget vodka, bliver vældig glade og klikker på computeren på må og få.

Jeg har intet mod russerne, men noget godt skudsmål som turister har de just ikke. Spørg bare i lande med masseturisme som i Grækenland, Spanien og Thailand.

Fornuft ikke lig med surhed
Ser man den anden vej udnævner undersøgelsen Spanien til at have de sureste borgere, fordi 11,3 procent af hotellerne blot får en eller to stjerner af spanierne. Kun ganske få har fået fem stjerner.

De behøver ikke nødvendigvis at være sure af den grund. De kan være realistiske, og stille fornuftige krav. På den liste ligger Irland nummer to og Island nummer tre.  Det kunne være, fordi de er bedre vante hjemmefra. På den ”sure” liste er Danmark nummer syv.

Når Reward Expert om Danmark ligefrem henviser til Søren Kirkegaard, ”at Danmark ikke behøver at være filosoffer for at opleve en betydelig stigning i begrebet angst” så kulminerer vrøvlet.

Hvem har nu mest grund til at være sur. Det har alle, som af den ene eller anden grund er nødt til at beskæftige sig med den slags data. De mest glade er dem, der hurtigt kommer videre, eller helt springer analysen over.

De har fortjent en glad pølse fra Rungsted Havn.