- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Star Tour har rekordvækst for 4. år i træk

Birthe Madsen.

Star Tour offentliggør årsregnskabet for perioden frem til 30. september 2012, der viser rekord i antallet af kunder for fjerde år i træk. Star Tour har øget kundeandelen med 53% de seneste fire år, – knap 100.000 flere kunder.

Charterarrangøren er ifølge sine egne beregninger nu den største danske udbyder af ferierejser med charterfly idet 240.000 danskere valgte Star Tour i perioden.

”Vores langsigtede strategi for lønsom vækst har igen i dette regnskabsår leveret det ønskede resultat: Flere kunder har rejst med Star Tour fra prioriterede jyske lufthavne, specielt fra Aarhus og Aalborg. 7 ud af 10 kunder vælger et hotel, der er unikt for Star Tour. Det er især de ’skræddersyede’ hoteller for par, Blue Couples, der har oplevet stor fremgang. Yderligere forbedringer af vores hjemmeside samt sociale media. Med 145.000 ’likes’ er Star Tours facebookside blandt landets største kommercielle sider. Over 65% af vore kunder købte deres rejse gennem vore digitale kanaler. Sommeren 2012 var den bedste for Star Tour i fem år”, fortæller adm. direktør Birthe Madsen.

Star Tours årsresultat blev på 64,1 millioner kroner mod 88 millioner i 2010/2011. Omsætningen er øget med 111 millioner kroner, eller 9% i forhold til sidste år og ligger i år på 1,4 milliarder kroner.

”Vores årsresultat er påvirket af en rekordsommer og en vintersæson med fald i indtjeningen. Vi investerer langsigtet for at fastholde vores markedslederposition på oversøiske ferierejser til bl.a. Thailand og Mexico. Samtidig med oversvømmelser i starten af vintersæsonen i Thailand, rekordhøje brændstofpriser og overproduktion til specielt Phuket, betød det et fald i priserne til danskerne og dermed et fald i indtjeningen for Star Tour på disse rejser,” siger Birthe Madsen.

Star Tour er en del af TUI Nordic, der i år kommer ud med et rekordresultat på 741 millioner svenske kroner mod 731 sidste år. Samtidig øgedes kundeandelen med 5% til 1,5 millioner skandinaviske kunder. Star Tours ejere, TUI Travel Plc kommer ligeledes ud med rekordresultat på 526 millioner pund, en stigning på 12% i forhold til året før.