- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Star Tour stationerer fly i Billund Lufthavn

CHARTER: For første gang har Star Tour stationeret et af sine egne fly i Billund – det har skabt 25 nye danske jobs til kabineansatte. Danmarks næststørste charterselskab vil ikke købe Tyrkiet Ekspertens kundekartotek.

CHARTER: For første gang har Star Tour stationeret et af sine egne fly i Billund – det har skabt 25 nye danske jobs til kabineansatte. Danmarks næststørste charterselskab vil ikke købe Tyrkiet Ekspertens kundekartotek.

“I vintersæsonen skal vores TUIfly Nordic Boeing 737-800 flyve en tur om dagen til f.eks. De kanariske Øer – flyet begyndte sine operationer sidste uge. Om sommeren kan det nå to flyvninger hver dag til rejsemål ved Middelhavet,” oplyser Star Tours salgsdirektør i Danmark, Stig Elling, til standby.dk

TUI-flyet i Billund flyver en del af den produktion, danske Jet Time før fløj for Star Tour, men der bliver stadig dansk kabinepersonale. ”Vi har nemlig ansat 25 jyske kabineansatte til vores fly. Her om vinteren er der tysk cockpit, mens det til sommer bliver danske og svenske piloter fra TUIFly Nordic,” siger Stig Elling og tilføjer, at Jet Time stadig er Star Tours største eksterne flyleverandør med ca. 30 pct. af Star Tours flyvninger fra Danmark. Star Tour er del af den tysk-engelske TUI-koncern.

TUI har også et fly stationeret i Københavns Lufthavn – ligesom TUI’s langrutefly om vinteren flyver danske gæster til f.eks. Thailand og Mexico.

Med i TUI-familien er også engelske Thomson Airways. Det dukker 12. december op i Københavns Lufthavn med en af sine nye Boeing B787 Dreamliner, der hver anden uge gennem vintersæsonen skal flyve fra København til Den dominikanske Republik i Caribien.

I øvrigt takkede Star Tour denne uge nej til at købe krakkede Tyrkiet Ekspertens kundedatabase.

”Vi har sagt nej, og det tror jeg også alle andre har. Databasen var ikke interessant, med mindre man laver noget, der minder om Tyrkiet Ekspertens produkt. Jeg aner ikke, hvad databasen skulle koste, men den har ikke særlig stor værdi, som jeg ser det,” siger Stig Elling.

Han forudser ikke, at de danske charterrejsebureauer næste sommer vil indsætte mere kapacitet på Tyrkiet som følge af Tyrkiet Ekspertens konkurs lørdag i sidste uge.

”Der har nok været for stort udbud på Tyrkiet – så mon ikke der næste år udbydes færre rejser, som så kan sælges til fuld pris,” siger Stig Elling.

Med sydsvenske passagerer, som rejser med Star Tours flyvninger fra København, forventer Star Tour i år ca. 300.000 passagerer ud af Danmark og et lidt højere tal for 2014.