- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Støtte til forlængelse af corona-restriktioner

Efter onsdagens pressemøde opfordrer HORESTA til forlængelse af hjælpepakkerne. Dansk Erhverv efterlyser plan for genåbning når muligt. Forlængelserne gælder også rejsevejledningerne.

Både HORESTA og Dansk Erhverv bakkede onsdag aften op, efter de danske coronarestriktioner blev forlænget til foreløbig den 7. februar.

I en pressemeddelelse siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch: ”Det er vigtigt, at virksomhederne får større tryghed i form af støtte, som rækker længere frem og kommer ud med det samme. HORESTA opfordrer på det kraftigste til, at de eksisterende hjælpepakker som minimum forlænges til udgangen af februar.

”Vi står i en situation, hvor nye mutationer øger smitterisikoen. Når regeringen og myndighederne på dette grundlag forlænger restriktionerne, bakker vi op. Men der er brug for, at statens sikkerhedsnet under erhvervslivet bliver både mere fintmasket, større og aktiveret langt hurtigere, end vi hidtil har set,” siger Kirsten Munch.

På vej ind i slutfasen
Turisme- og oplevelseserhvervet har i månedsvis ventet på at få udbetalt penge fra hjælpepakker, der går helt tilbage til juli. Samtidig har erhvervet gang på gang måttet håndtere nye restriktioner med mindre end 24 timers varsel, noterer HORESTA.

”Vi er på vej ind i slutfasen af denne sundhedskrise. Vores erhverv har gennem lang tid haft store økonomiske konsekvenser. Det er kun rimeligt, at virksomhederne sikres afgørende støtte, som dækker bredere og kommer ud med det samme. Og ikke mindst rækker længere ud i fremtiden, så virksomhederne får bedre mulighed for at planlægge, ” siger Kirsten Munch. Hun tilføjer, at hver femte medarbejder i hotel- og restauranterhvervet indtil videre har mistet jobbet under coronakrisen.

Situationen kan udvikle sig yderligere
I en pressemeddelelse skrev Dansk Erhverv onsdag aften, at brancheorganisationen finder forlængelsen af restriktionerne forventelig og nødvendig.

Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv: ”Vi er desværre langt fra, at smittesituationen er under kontrol. Samtidig er sundhedsmyndighederne alvorligt bange for, at situationen kan udvikle sig yderligere.”

Brian Mikkelsen fortsætter: ”Erhvervslivet og befolkningen har brug for så meget klarhed over situationen som overhovedet muligt. Derfor er det vores klare opfordring, at myndighederne, regeringen og Folketinget udarbejder en plan for, hvordan vi kan genåbne Danmark og på en sikker måde udfase restriktionerne.”

Gang i genåbningsarbejdet
Brian Mikkelsen peger på vigtigheden af, at der også bliver sat fokus på, hvordan Danmark skal genåbne på den anden side af de høje smittetal. Dansk Erhverv foreslår, at der udarbejdes en genåbningsplan med en såkaldt fasemodel, så vi kan åbne samfundet i takt med, at smitten aftager. Det vil medvirke til klarhed for erhvervslivet, hedder det.

“Dansk Erhverv har til inspiration lanceret en genåbningspakke, hvor vi særligt lægger vægt på fortsat og opjusteret screeningsindsats, digitale vaccine- og coronapas samt smittefri miljøer i 2021 og, ikke mindst, en plan for udfasning af restriktioner,” siger Brian Mikkelsen.

UM: Danskere på rejse behøver ikke rejse hjem med det samme
På pressemødet onsdag aften blev det også oplyst, at forlængelsen af de gældende restriktioner også gælder gældende rejserestriktioner, herunder for indrejse i Danmark. På samme måde er de gældende danske rejsevejledninger også forlænget til foreløbig den 7. februar.

Udenrigsministeriet skrev i denne pressemeddelelse onsdag aften blandt andet:

“De danskere, der allerede er på rejse, behøver fortsat ikke at rejse hjem med det samme. Udenrigsministeriet anbefaler, at man i tvivlstilfælde kontakter sit fly- eller rejseselskab for at undersøge hjemrejsemulighederne.

De forlængede skærpelser af rejsevejledningerne betyder, at også erhvervsrejser, som ellers er anset som nødvendige rejser, fortsat frarådes. Se konkrete undtagelser på coronasmitte.dk

Transportministeriet har indført forbud mod flyvninger med passagerer, der ikke kan fremvise negativ COVID-19 test taget indenfor 24 timer inden passagerne går ombord på flyet. Passagerer, der på en sammenhængende flyrejse flyver til Danmark via transit i en eller flere lufthavne, kan dog vælge at tage en test undervejs i en transitlufthavn.

Der er herudover en undtagelse fra flyveforbuddet for personer, som har været smittet med COVID-19 inden for de seneste otte uger. En positiv test, som er minimum 14 dage og maksimalt otte uger gammel, sidestilles således med en negativ test og giver adgang til at flyve. Læs nærmere om kravet på Transportministeriets hjemmeside eller coronasmitte.dk,” heddet det blandt andet fra UM.

Relaterede artikler:

Minister presses for at sikre hurtig sagsbehandling

DRF og HORESTA: Vi trak atter det korteste strå

22 danske hoteller krakket under coronakrisen