- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Sun-Air øger fra Aalborg

FLYSELSKABER: 27. august åbner danske Sun-Air sin 12. direkte rute fra Jylland, denne gang mellem Aalborg og Stavanger, der får en returflyvning alle hverdage. Sun-Air kigger bl.a. på flere ruter fra Sverige – til f.eks. Norge eller England.

FLYSELSKABER: 27. august åbner danske Sun-Air sin 12. direkte rute fra Jylland, denne gang mellem Aalborg og Stavanger, der får en returflyvning alle hverdage. Sun-Air kigger bl.a. på flere ruter fra Sverige – til f.eks. Norge eller England.

”Vi starter den nye rute mellem Aalborg og Stavanger med returflyvning på alle hverdagsaftener. Vi producerer ruten ved at lade et af vores Dornier 328 jetfly med 32 passagersæder foretage en ekstra flyvning,” siger Sun-Airs kommerciel direktør, Kristian Tvergaard, til standby.dk og tilføjer: ”Vi forventer ca. 8.000 passager om året på ruten mellem Aalborg og Stavanger, Norges olie- og gas-hovedstad. Inden vi besluttede os, har vi naturligvis talt med en lang række firmaer og andre aktører.”

”Vi oplever stor efterspørgsel fra det nordjyske erhvervsliv. Der er brug for regulær og direkte forbindelse mellem de to regioner. Stavanger-området er en vækstmotor med mange danskere beskæftiget i offshore-industrien,” siger Kristian Tvergaard. Sun-Air flyver i forvejen 11 gange om ugen fra Aalborg til Oslo.

”Effektive rejsemuligheder er forudsætning for, at de lange traditioner for samhandel mellem Sydnorge og Nordjylland kan udvikles. Daglige fly- og færgeafgange knytter regionerne tættere sammen,” siger rådgiver Harald Finnvik fra BusinessBroen, et beskæftigelses- og erhvervsudviklings-samarbejde mellem det sydlige Norge og Nordjylland.

Sidste år havde Sun-Air, der flyver som British Airways-partner og i BA’s bemaling, omkring 200.000 passagerer. Kristian Tvergaard forventer samme antal i år.

”Det går godt for os, vi har fornuftige passagertal og god indtjening på vores ruter. Vi flyver på tidspunkter, som erhvervslivet efterspørger og bruger jetfly på de fleste ruter,” siger Kristian Tvergaard og tilføjer: ”Vi har snart 19 Dornier 328-fly, heraf tre turboprops der bl.a. bruges på vores to ruter til London City Airport fra hhv. Billund Lufthavn og lufthavnen i Hamborg.”

”Samtidig er vi ved at indfase fire næsten helt nye 328-jetfly. Med flere fly kan vi enten flyve mere på eksisterende ruter – eller kigge på nye. Vi ser bl.a. på, om vi skal åbne flere ruter fra Gøteborg til destinationer i England eller norske byer som Stavanger. Eller det kunne være nye ruter fra Jylland til f.eks. England. Det drejer sig om at finde niche-ruter med det rigtige passagergrundlag. Og nej, vi har ingen planer om atter at flyve på Københavns Lufthavn.”

De fire nye Dornier 328-fly i flåden betyder, at Sun-Air har ansat yderligere 10 piloter og snart skal have det samme antal kabineansatte på plads.

Sun-Airs ruteflyvninger har fuld inflight-service med i billetprisen: gratis mad, snacks og drikke, aviser osv.

Sun-Air betjener fra Aalborg: Oslo og Stavanger (fra 27. august), fra Aarhus: Oslo, Stockholm Bromma og Göteborg samt fra hovedlufthavnen, Billund, til Bergen, Bruxelles, Düsseldorf, London City, Manchester, München og Oslo.

Fra Göteborg flyver selskabet til Manchester og Cambridge ligesom der er rute fra Hamborg til London City.

Sun-Air beskæftiger 230 medarbejdere inden for ruteflyvning og ad hoc charter, flysalg og leasing, reservedelssalg samt flyværksted.