- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Svensk hotelkæde vokser – lidt – i København

Fra 1. juli overtog svenske Profil Hotels yderligere et hotel på det danske hotelmarked, og supplerer dermed sin portefølje med Richmond Hotel i København.

Richmond Hotel har tidligere tilhørt Best Western. Via det danske datterselskab, Markgraf, har Profil Hotels tegnet ny forpagtningsaftale med Hotel Property Group, parterne er enige om renoveringsplan for det 3-stjernede hotel med 127 værelser.

 

Profil Hotels findes allerede i København med Copenhagen Plaza.

 

”Trods hård konkurrence på det københavnske hotelmarked, klarer vi os godt og er glade for, at kunne supplere vores udbud med Richmond,” siger koncernchef Uwe Löffler, fra Profil Hotels, der driver 10 hoteller i Sverige og København.

 

Ejendomsselskabet Hotel Property Group har fire hoteller i København og Martin Trolle Thomsen som adm. direktør.

 

Efter at have ejet de to tidligere Accor-hoteller, Crown på Vesterbrogade og Plaza ved Hovedbanegården, siden 2006 solgte svenske Profil Hotels i 2009 Crown-hotellet.

 

Crown og Plaza var et af de seks københavnske hoteller, den franske hotelkæde Accor havde i Danmark indtil kæden i 2006 trak sig ud efter massive underskud.
Da Accor forlod Danmark blev kædens seks københavnske hoteller – Plaza, Richmond, Mercure, Star, Triton og Crown – overtaget af andre hotelkæder.

 

Plaza og Crown gik til svenske Profil Hotels, Mercure, Richmond og Star blev overtaget af norske Norlandia Hotels & Resorts, mens den danske hotelkæde, Guldsmeden, blev ny ejer af Triton og omdannede det til det meget roste Hotel Guldsmeden Axel.

 

Skrevet af redaktionen