- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Tættere alliance-samarbejde

Det har tilsyneladende lange udsigter med et salg af SAS, og det får flyselskabet til at satse på et tættere samarbejde indenfor Star Alliancen.

Kommerciel direktør i SAS, Robin Kamark, finder tiden inde til at bringe samarbejdet indenfor alliancen endnu videre – for SAS vedkommende især med alliancepartnerne i USA, Asien og Europa, skriver business.dk.

 

Han slår fast, at SAS primære fokus er Europa og som leverandør til gateways til USA og Asien. Mens alle medlemmer i alliancen tidligere var med til det hele, er der nu en tendens til tættere samarbejde med andre selskaber indenfor alliancen.

 

SAS er ikke stærk nok til at oprette et rutenet i USA – det er ikke engang Lufthansa – og det omvendte gælder for United, som heller ikke er stærk nok til en opbygning i Europa. Det giver et behov for tættere samarbejde, og der har SAS tradition for et nært samarbejde med både Lufthansa og United, såvel som med Thai og Singapore Airlines, forklarer Robin Kamark.

 

Der tegner sig allerede et tættere samarbejde mellem United og Continental i USA med Lufthansa, som har købt stort op i Europa. Det ser ud til, at udviklingen går imod en klyngedannelse indenfor alliancen, mener han.

Skrevet af Flemming Juul