- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Tivoli opjusterer igen forventningerne for i år

For anden gang i år melder Tivoli, at man forventer et bedre årsresultat end først antaget. Nu forudses omsætning på én milliard kroner og et overskud før skat på op mod 50 millioner kroner.

Tivolis gode start på sommersæsonen er fortsat ind i maj og juni, med et markant højere gæstetal og større benyttelse af Havens udbud end forventet. På denne baggrund opdaterer Tivoli sine forventninger til 2022.

Det skriver Tivoli i en fondsbørsmeddelelse.

Her står der også, at ”Tivolis senest udmeldte forventninger for 2022 var en omsætning i niveauet 850-950 millioner kroner og en forventning om et marginalt positivt resultat før skat. Ved dagens opjustering forventer Tivoli nu en omsætning i niveauet én milliard kroner samt et overskud før skat i niveauet 25-50 millioner kroner.”

I fondsbørsmeddelelsen siger Susanne Mørch Koch, Tivolis administrerende direktør:

”Tivoli har fået en god start på sommersæsonen. De første måneder af sommersæsonen har budt på markant flere gæster end forventet. Det skaber optimisme omkring de mange kommende events, koncerter og forestillinger, herunder Tour de France-holdpræsentationen og en række internationale mærkedage i den nærmeste fremtid. Gæsternes gode modtagelse af Tivoli herunder gradvist flere turister skaber optimisme og højere forventninger til 2022.”

Stadig flere turister i København
I en pressemeddelelse i forbindelse med fondsbørsmeddelelsen skriver Tivoli, at man har haft flere gæstebesøg og øget omsætning. Dertil kommer et støt stigende antal turister i København, hvor krydstogsgæsterne blandt andet er ved at vende tilbage til København.

Administrerende direktør i Tivoli, Susanne Mørch Koch, siger i pressemeddelelsen:

”De første måneder af 2022 har vist en stærk fremdrift i forretningen, og vi står nu i den fordelagtige situation, at vi opjusterer vores forventede resultat for året. Den aktuelle situation viser, at vores investeringer i Haven, på Gastro-området, i vores forlystelser og ikke mindst i kulturtilbud virker. Vi vil naturligvis følge vores strategi og være en betydningsfuld dansk kulturinstitution og et internationalt førende oplevelsesbrand, som københavnere, nationale og internationale turister i alle aldre besøger.”

Vi ser ind i en tid med betydelig usikkerhed
Tivolis forventninger forudsætter, at der ikke kommer nye restriktioner, som følge af for eksempel COVID-19, samtidig med at aktivitetsniveauet fortsat stiger resten af året og derved fortsat kommer tættere på det historiske niveau.

Tivolis nye finansdirektør, Martin Bakkegaard, siger i pressemeddelelsen:

”Selvom vi opjusterer forventningerne til resultatet for 2022, ser vi ind i en tid med betydelig usikkerhed. Stigende priser kan sætte sig i reduceret købekraft og kan betyde større forsigtighed og tilbageholdenhed gæsterne, der er afgørende for Tivolis succes.

Vi ved ikke, hvordan COVID-19 vil udvikle sig i andet halvår af 2022. Vi er derfor påpasselige, men oplever, at der kvitteres for vores mange oplevelsestilbud i Tivoli, hvor gæsterne bruger relativ mange penge. Målsætningen er at fastholde investeringsniveauet, trods den potentielle usikkerhed.”

Relaterede artikler:

Tivoli drømmer igen om egen Michelin-restaurant

Rekordresultat i dansk forlystelsespark

Tivoli-optimisme trods millionunderskud