- STANDBY.dk - https://standby.dk -

TripAdvisor stopper salg af billetter til dyremishandling

TURISME: Kun 12 danske rejsebureauer på liste fra World Animal Protection over rejsearrangører der ikke promoverer turistattraktioner, hvor vilde dyr mishandles.

TURISME: Kun 12 danske rejsebureauer på liste fra World Animal Protection over rejsearrangører der ikke promoverer turistattraktioner, hvor vilde dyr mishandles.

Efter pres fra World Animal Protection og over 558.000 underskrifter fra dyrevenner verden over, heraf 33.000 danske, stopper verdens største rejsesite, TripAdvisor, næste år med at sælge billetter til turistattraktioner, hvor vilde dyr lider for underholdningens skyld. Det oplyser World Animal Protection i pressemeddelelse.

En tur på elefantryg er en af de mest populære aktiviteter, turister køber billetter til – ofte uvidende om den mishandling, der ligger bag.

Allerede som små bliver elefanterne taget fra deres mødre. De ”trænes” med brutale metoder for at knække dem mentalt. Elefanterne bliver lænket, kommer i bure og bliver slået og pisket – for at de bliver underdanige nok til at bære rundt på turister.

Men nu er det snart slut med tilbud om elefantridning, tiger-selfies, delfinsvømning og lignende attraktioner på TripAdvisor, der har omkring 300 mio. besøgende om måneden.

Siden 1991 har World Animal Protection, der tidligere hed WSPA, arbejdet for at stoppe udnyttelsen af vilde dyr i underholdningsindustrien og har, siger foreningen, eksempelvis stoppet den grusomme praksis med dansebjørne i Grækenland, Tyrkiet og Indien.

“Det er glædeligt at TripAdvisor har taget dette skridt. Det spiller en vigtig rolle i vores i arbejde for at sætte en stopper for mishandlingen af vilde dyr i turistindustrien,” siger Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection, Danmark.

Sammen med TripAdvisor vil World Animal Protection og andre organisationer inden for dyrebeskyttelse lancere en portal, der skal give besøgende mere viden. Når turisterne søger på de turistattraktioner, hvor dyr bliver mishandlet, vil de blive oplyst om dette.

Over 100 rejseselskaber verden over er stoppet med f.eks. at tilbyde deres kunder elefantridning. I Danmark har 12 rejseselskaber, ifølge World Animal Protection, meldt sig på banen. Det er Albatros Travel, Apollo, Asiatours, C&C Travel, Jesper Hannibal Rejser, Jysk Rejsebureau, Kilroy, Kipling Travel, Nyhavn Rejser, Spies, Star Tour, Svane Rejser og Viktors Farmor.

Ved hjælp af WildCRUs research af anmeldelser, organisationens research samt efterforskning i Asien og Afrika har World Animal Protection lavet liste over de ti værste turistattraktioner, hvor vilde dyr lider.

Disse omfatter bl.a. elefantridning, tiger-selfies, gåtur med løver, bjørneparker, delfinshows, dansende aber, slangetæmmere og krokodillefarme.