- STANDBY.dk - https://standby.dk -

TUI Group bliver verdens største

Fusionen mellem britiske TUI Travel og Tysklands TUI blev endligt gennemført onsdag og skaber dermed verdens største rejse- og turismeselskab under navnet TUI Group.

London-baserede TUI Travel og TUI, det britiske selskabs største aktionær, nåede frem til en aftale om fusion i september til en værdi af 6,5 milliarder Euro – 48 milliarder kroner.

Fusionen har været ventet siden TUI Travel blev etableret i 2007 ved fusionen mellem britiske First Choice og tyske TUIs rejsedel, som ejede omkring 55% af den britiske rejsekoncern.

Det forventes, at fusionen vil medføre besparelser i størrelsesordenen 170 millioner Euro.

TUI (Touristik Union International) er en tysk multinational rejsekoncern med hovedsæde i Hannover. Indtil 2001 var TUI en del af industri- og transportselskabet Preussag, som i 1990’erne besluttede udelukkende at satse på turisme, skibsfart og logistik. Preussags industrivirksomheder blev solgt fra, og der blev købt flere store rejse- og transport selskaber. I 2002 skiftede selskabet navn til TUI AG.

I dag er TUI et af ​​verdens største turist-selskaber med interesser i hele Europa. Selskabet ejer i dag blandt andet TUI Airlines med i alt syv flyselskaber og 143 fly, såvel som de britisk baserede rejsearrangører Thomson og First Choice.

TUI Travel er koncernens selskab for fritids- og charterrejser, flyselskaber og rejsebureauer. Travel har over 30 millioner kunder og opererer i 180 lande. Ud af TUIs 71.000 ansatte, beskæftiger TUI Travel de 49.000. Det er blandt andet her, at de skandinaviske selskaber TUIfly Nordic, Fritidsresor, Travel Sense og Star Tour hører hjemme. TUI Travel ejer 79 rejsearrangører i 18 lande.

TUI Hotels & Resorts driver 10 hotelkæder i 28 lande. Der er i alt 261 hoteller og resorts med 170.000 sengepladser. TUIs krydstogtrejser og shipping består primært igennem selskaberne Hapag-Lloyd Kreuzfahrten og TUI Cruises.