I løbet af første halvår af 2020 begynder tyske FlixTrain også at køre på to af Sveriges største ruter – fra Stockholm til såvel Gøteborg som Malmø. Pressefoto: FlixTrain.

Tysk togselskab vil køre ”grønne tog” i Sverige

Tyske FlixTrain begynder næste år at trafikere to af Sveriges største togstrækninger – men kommer ikke til Danmark. Omvendt bliver dets tyske netværk forøget.

FlixTrain begyndte sidste forår at betjene en række togruter indenfor Tyskland. Og nu er tiden kommet til at udvide sortimentet i såvel udlandet som at øge på det tyske hjemmemarked. Selskabets toge kører på 100 procent vedvarende energi, oplyser det.

I første halvdel af næste år begynder de første FlixTrains at rulle i Sverige – fra Stockholm til henholdsvis Malmø og en anden rute fra den svenske hovedstad til Gøteborg – begge ruter får flere stops undervejs.

Men der er ingen planer om at lade FlixTrain rulle ind i Danmark – heller ikke fra Sverige via Danmark til Tyskland, oplyser dets repræsentationskontor i Danmark til STANDBY.dk – i Danmark kører dog allerede koncernens fjernbus-produkt, FlixBus.

Gruppen FlixMobility kalder sig en mobilitetsudbyder med to primære varemærker, fjernbusserne hos FlixBus, det betegnes som Europas største fjernbusnetværk, og togene hos FlixTrain, der opereres i samarbejde med private togselskaber.

”Vi ser en stor og voksende efterspørgsel på togtjenester i Sverige, og FlixTrain vil være markedets mest prisvenlige togalternativ. Samtidig vil det bidrage væsentligt til overgangen til bæredygtig transport,” siger Peter Ahlgren, administrerende direktør for FlixBus Sverige, i en pressemeddelelse.

Det tyske transportselskab tilføjer, at FlixMobility altid er på udkig efter nye forretningsmuligheder, men at der på nuværende tidspunkt ikke er faste planer om FlixTrain i andre lande end Tyskland, Sverige og Frankrig. I første omgang er der heller ikke noget konkret fra FlixTrain på det franske togmarked – kun at der udføres økonomiske analyser for udvalgte ruter.

Flere destinationer i Tyskland
Ud over FlixTrains internationale indryk i Sverige foregår udvidelsen af de grønne togs ekspansion på hjemmebanen – Tyskland – også stærkt.

Efter FlixTrain sidste forår åbnede sine første ruter mellem Berlin og Stuttgart (via Frankfurt) og Hamborg og Köln, bliver nye grønne togruter senere i år også tilgængelig mellem Berlin og Köln.

Fra 15. december tilføjes betjening af syv nye byer (blandt andet Aachen, Leipzig, Halle (Saale) og Erfurt) på ruterne Berlin-Köln eller Berlin-Stuttgart. FlixTrain har fra næste forår bebudet endnu en togrute, denne gang mellem Stuttgart og Hamborg.

FlixTrain på sporet med togproducenter
I Tyskland opererer FlixTrain i øjeblikket med lettere renoverede, tidligere togvogne fra det tyske DSB, Deutsche Bahn.

Togene, der skal sikre fremtidig ekspansion i Tyskland og udlandet, vil være en kombination af yderligere fuldt genudstyrede vogne og splinternye tog, oplyser FlixTrain. FlixMobility er i samtaler med en række togproducenter – og sigter mod at have alle tog drevet af 100 procent vedvarende energi, ligesom alle nuværende tog i Tyskland.

Relaterede artikler:

Svenske jernbaner øger kraftigt til Danmark

Kendte danskere investerer i nyt rejsebureau

Lufthansa tager toget