- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Udenrigsminister signalerer mulig åbning for rejser

Rejsevejledninger forlænges til 5. april. Men, siger udenrigsministeren: ”Med øget udrulning af vacciner, skabes gradvist grundlag for, at der kan åbnes forsigtigt for rejser, når denne forlængelse udløber.”

Sammen med onsdagens præsentationen af de næste skridt for gradvis genåbning af Danmark, forlængede Udenrigsministeriet de skærpede rejsevejledninger.

Alle rejser til hele verden frarådes fortsat til og med 5. april, altså efter påske, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse

Et stykke nede i pressemeddelelsen kommer udenrigsministeren Jeppe Kofod så med en for rejsebranchen meget interessant udtalelse:

”Risikoen for spredning af mutationer kan sætte alt det, vi har kæmpet for, over styr. Smittesituationen rundt om i Europa og resten af verden er stadig meget alvorlig. Derfor er tiden ikke inde til at lempe på de stramme restriktioner på ind- og udrejse af Danmark.

En påskeferie i udlandet er desværre ikke en mulighed. Vi må holde ud lidt endnu. Samfundssind må fortsat gå forud for rejselyst – det skylder vi de mange, som hver eneste dag gør en kæmpe indsats for at begrænse smitten og efterleve de restriktioner, som desværre fortsat er nødvendige.

Samtidig er det klart, at med øget brug af test og udrulning af vacciner, både i Danmark og i udlandet, så skabes der gradvist et bedre grundlag for, at der kan åbnes forsigtigt for rejser igen, når denne forlængelse (til 5. april, red) udløber.”

Peger på Slovakiet og Tjekkiet
Dagens forlængelse af de danske rejsevejledninger til foreløbig 5. april sker som led i smittehåndteringen af coronavirus/COVID-19 i Danmark. Fortsat begrænsning af rejseaktivitet er et væsentligt element i indsatsen for at have kontrol med smittespredningen samtidig med, at mutationer af coronavirus forekommer i flere lande, skriver Udenrigsministeriet og fortsætter:

”I Europa truer de nye virusmutationer med at accelerere en i forvejen meget alvorlig smittesituation.” Udenrigsministeriet peger i pressemeddelelsen på Slovakiet, ”der har et af de højeste antal registrerede COVID-19 dødsfald per indbygger i verden og i Tjekkiet har man det højeste antal indlagte på noget tidspunkt siden epidemiens udbrud.”

Også begrænsninger for erhvervsrejser
Udenrigsminister Jeppe Kofod siger også i pressemeddelelsen:

Forlængelsen af de skærpede rejsevejledninger betyder, at også erhvervsrejser, som ellers anses som nødvendige rejser, fortsat frarådes. Der gælder dog visse særlige ordninger. Eksempelvis rejser i forbindelse med levering af varer og tjenesteydelser ind og ud af landet. Se nærmere på coronasmitte.dk

Udenrigsministeriet oplyser også, at ”de særlige rejserestriktioner over for Storbritannien ophæves. Storbritannien sidestilles således med alle andre lande i verden, undtagen Sydafrika, hvor der fortsat gælder stramme regler og anbefalinger for ind- og udrejse.”

Hele dagens pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet kan læses via dette link.

Relaterede artikler:

Nicherejsebureau ser boom i bookinger

”Først skal vi af med forsamlingsforbuddet”

Rejsebureauchefer vurderer tiden efter coronakrisen

DRF: Snarligt coronapas vil hjælpe rejsebranchen