- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Verdens største flyvende restaurantkæde

LUFTFART: Emirates serverer mere end 100 mio. måltider om året på sine i alt 243 fly, og det gør flyselskabet til verdens største restaurant i luften.

LUFTFART: Emirates serverer mere end 100 mio. måltider om året på sine i alt 243 fly, og det gør flyselskabet til verdens største restaurant i luften med 1.200 kokke og 12.450 opskrifter.

Det er en køkkenmaskine af usædvanlige dimensioner, det mellemøstlige flyselskab Emirates håndterer på sin base i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

Flyselskabet producerer måltider til alle klasser ombord; First, Business og Economy Class. Mere end 55 mio. passagerer konsumerer over 100 mio. måltider om året, og det sender Emirates på toppen af skyen som den største udbyder af mad uden forbindelse til landjorden.

Den flyvende restaurantkæde består af i alt 243 ’filialer’ i skikkelse af en flyflåde på 96 Airbus A380 og 147 Boeing 777. Og der er udsigt til endnu flere flyvende restauranter i fremtiden i takt med den stigende passagervækst.

Flyene dækker 144 destinatoner på seks kontinenter, og på hver enkelt flyvning er måltiderne tilberedt efter inspiration fra den enkelte destination.

Nye menuer hver måned
Emirates investerer årligt cirka 6,3 mia. danske kroner i at producere måltider til passagererne. Døgnet rundt er der fart på i flyselskabets køkken, hvor der hver eneste dag skal tilberedes mad til 590 flyvninger. Og hver enkelt menu er tilstræbt at være en kulinarisk oplevelse.

Menuerne ombord hos Emirates bliver løbende gennemgået og ændret hver måned efter de enkelte madtendenser. Flyselskabet har altid fokus på enkle og veltilberedte retter, der indeholder friske råvarer af højeste kvalitet købt via partnerskaber verden over.

Flyselskabet støtter lokale leverandører, og det kan eksempelvis nævnes, at Emirates hvert år køber 15.000 kilo persisk feta fra Yarra Valley i Australien. Og olivenolien stammer fra den kulstofneutrale producent Monte Vibiano i Italien.

Champagnen og vinen hos Emirates er naturligvis også af højeste kaliber. I ren verdensklasse, lokker selskabet. Hver enkelt vin er nøje udvalgt til den specifikke menu. Lyster man champagne, er der mulighed for en roséudgave af Dom Pérignon fra 2005, mens passagererne også kan bede om et glas portvin af Graham Colheita årgang 1963.

Emirates har desuden sikret, at der er vin nok til tørstige rejsende de næste syv-ti år. I en kælder i Bourgogne i Frankrig opbevarer flyselskabet 3,8 mio. flasker vin.

Te og kaffe mest populært
Ind imellem alskens alkoholiske drikkevarer, finder man naturligvis også store mængder af te og kaffe. De to mest udbredte drikke ombord. Over 9,6 mio. teposer bliver hvert år brugt, hvor særligt Dilmah-teen er populær. Espresso og cappuccino er de mest ønskede typer af kaffe.

Emirates skeler også til religiøse højtider og serverer for eksempel julemenuer i december og specialfremstillede bokse til dem, der faster i løbet af Ramadanen.

Har man ikke allerede en fornemmelse af, hvilket køkken Emirates har i Dubai, så kan følgende tal over, hvor meget mad flyselskabets passagerer spiste i 2016, måske hjælpe på vej: Tre millioner æg, 165 tons laksefilet og 27 tons broccoli.

Relaterede artikler:

Emirates inspireres af verdens bedste kok, danske Rasmus Kofoed

Reducerer mio. af tons flyaffald

Emirates bød på kage til svigtet kørestolsbruger

Emirates får Airbus 380 nummer 100

Emirates opgraderer sin flyvende bar og lounge