- STANDBY.dk - https://standby.dk -

VisitDenmark mister direktør

TURISME: VisitDenmarks viceadm. direktør stopper pga. ”nye udfordringer” – hvilke, oplyses ikke. Sidste uge opsagde chef for VisitDenmarks største markedskontor sit job. Regeringen beskærer tilskud til VisitDenmark med millioner.

Viceadm. direktør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson, til venstre, forlader VisitDenmark – her med adm. direktør, Jan Olsen.

TURISME: VisitDenmarks viceadm. direktør stopper pga. ”nye udfordringer” – hvilke, oplyses ikke. Sidste uge opsagde chef for VisitDenmarks største markedskontor sit job. Regeringen beskærer tilskud til VisitDenmark med millioner.

I forbindelse med VisitDenmarks nye strategi og en forestående omorganisering af organisationen, fratræder Lars Erik Jønsson som viceadministrerende direktør.

Danmarks nationale turistråd er i denne tid ved at lægge sidste hånd på en ny strategi og en forestående omorganisering, hedder det. Den nye plan præsenteres næste måned.

Regeringen har i sit nye finanslovsforslag reduceret midlerne til VisitDenmark med mange millioner kr. samtidig med, den ønsker millioner af flere udenlandske hotelovernatninger!

Det var ikke muligt for standby.dk at få yderligere oplysninger fra VisitDenmarks adm. direktør, Jan Olsen, men viceadministrerende direktør Lars Erik Jønsson har benyttet anledningen til at søge nye udfordringer efter 18 år.

Pressemeddelelsen fra VisitDenmark nævner ikke noget om, at Lars Erik Jønsson skifter til nyt job. Det er endnu ikke besluttet, erfarer standby.dk, om der i VisitDenmarks nye organisation igen skal være en vice adm. direktør.

Standby.dk erfarer også, at der ikke er sammenhæng mellem, at Lars Erik Jønsson stopper – og nyheden sidste uge om, at Lars Ramme Nielsen efter fire år som markedschef for VisitDenmark i Tyskland, Danmarks største turistleverandør, forlader VisitDenmark 1. oktober.

42-årige Lars Ramme Nielsen skal være ny salgsdirektør for DanCenter og Danland, der udbyder 8.000 feriehuse og 28 feriecentre i Skandinavien og Nordtyskland. Han afløses som markedschef i Tyskland af Mads Schreiner, der har været otte år i VisitDenmark – de seneste fire som marketingchef i Hamborg.

I forbindelse med sin fratrædelse som viceadm. direktør siger Lars Erik Jønsson: ”Jeg har været glad for mine mange år i direktionen i VisitDenmark. Men jeg har i et stykke tid haft lyst til at prøve kræfter med andet end VisitDenmark, og nu, hvor vi er ved at være i mål med ny strategi og organisation, er der en god anledning. Hvad jeg præcist skal beskæftige mig med fremover, vil jeg bruge de kommende måneder til at beslutte.”

Lars Erik Jønsson har de seneste seks år udgjort direktionen i VisitDenmark med adm. direktør, Jan Olsen. Om Lars Erik Jønssons farvel til VisitDenmark, siger Jan Olsen: ”Lars Erik har været central del af VisitDenmarks ledelse i mange år. Han og jeg har haft fantastisk godt samarbejde.”