- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Danmark har stadig 35 Michelin-stjerner

Efter mandagens uddeling af de nordiske Michelin-stjerner har Danmark som sidste år fortsat 35, men nu på 26 restauranter. Hotelrestaurant steg til to stjerner og færøske Koks fastholdt sine to.

Der kom ingen nye enstjernede danske Michelin-restauranter ved præsentationen af den 7. udgave af den nordiske hotel- og restaurantguide Michelin Guide Nordic Countries 2020 mandag aften i norske Trondheim.

Der blev uddelt i alt 79 Michelin-stjerner til 65 nordiske restauranter. Danmark blev atter topscorer med 35 stjerner lige som sidste år, men til to færre restauranter.

Restaurant Jordnær på Arp-Hansen-hotellet Gentofte Hotel fik én stjerne mere end sidste år og har nu to. Og Restaurant Alchemist i København kom ind på listen med fra nul til nu to stjerner.

De danske Michelin-restauranter er nu:

Tre Stjerner: Geranium, København (som sidste år)

To Stjerner: Alchemist, København (Ny på listen med to stjerner), Jordnær, Gentofte (tidligere én stjerne), AOC, København, Henne Kirkeby Kro, Henne, Kadeau, København, Noma, København, og Restaurant Koks, Færøerne. Der er i alt 13 nordiske restauranter med to Michelin-stjerner.

En stjerne: 108, Kong Hans Kælder, Clou, Formel B, Kiin Kiin, Kokkeriet, Marchal, Alouette og Relæ – alle i København.
Søllerød Kro, Holte, MeMu, Vejle, Kadeau, Bornholm, Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, Ti Trin Ned, Fredericia, Hotel Frederiksminde, Præstø, og tre fra Aarhus: Domestic, Restaurant Frederikshøj og Gastromé.

Ud af Michelin-listen for 2020 i Danmark røg to københavnske enstjernede restauranter: Era Ora og Studio samt Substans fra Aarhus.

Der er i alt 47 restauranter i Norden med én Michelin-stjerne.

Ny kategori: Grønne stjerner
Årets Michelin-uddelingerne havde som noget nyt grønne stjerner til restauranter, som udmærker sig på bæredygtighedsfronten.

Her vandt disse danske restauranter: Rasmus Munk fra Alchemist og Nick Curtin fra Alouette i København samt Jonas Mikkelsen fra Hotel Frederiksminde i Præstø og Steffen Villadsen fra Molskroen.

Årets Service-pris gik til Tina Kragh Vildgaard, der har den danske restaurant Jordnær i Gentofte. Restauranten fik også to Michelin-stjerner.

Danske Michelin-restauranter omsætter for millioner
De danske Michelin-restauranter omsatte i 2018 for mellem 300-400 millioner kroner. Den gennemsnitlige Michelin-restaurant omsatte for 12,7 millioner kroner, oplyser Horesta.

I København havde den typiske Michelin-restaurant en omsætning på 15,8 millioner kroner, mens det i provinsen var 7,4 millioner kroner.

Den gennemsnitlige forbruger på en Michelin-restaurant bruger cirka 1.600 kroner, uden moms. I København er omkring 40 procent af gæsterne på Michelin-restauranter udlændinge. I provinsen er cirka 15 procent af gæsterne udlændinge, oplyser Horesta.

Relaterede artikler:

Danmark scorer højt på ny liste med rejsefavoritter

Danske restauranter blandt verdens bedste

Thai Airways har Michelin-mad på København-rute