Passagerer på Thai Airways’ business class får nu serveret menu fra den thailandske Kiin Kiin-restaurant i København, hvis ejere er Lertchai Treetawatchaiwong og chefkok Henrik Yde-Andersen. PR-foto fra Kiin Kiin og Thai Airways.

Thai Airways har Michelin-mad på København-rute

Frem til 6. januar tilbyder Thai Airways menu fra den thailandske Michelin-restaurant Kiin Kiin i København til business class-passagerer på dets daglige flyvning fra København til Bangkok.

Thai Airways er netop begyndt at servere en særlig menu på Star Alliance-medlemmets daglige rute mellem Københavns Lufthavn og Bangkok.

Menuen er frembragt af den thailandske Michelin-restaurant Kiin Kiin i København. Menuen er udviklet af Henrik Yde-Andersen, der er ejer og chefkok hos Kiin Kiin i København, og søsterrestauranten Sra Bua by Kiin Kiin i Bangkok. Begge restauranter har én Michelin-stjerne, oplyser Thai Airways i en pressemeddelelse.

Den nye Michelin-menu serveres på Thai Airways’ business class, Royal Silk Class, frem til 6. januar. Den består af frossen rød karry med hummer og litchi til forret. Til hovedret kan der vælges mellem: southern-style yellow crab karry med fermenteret kål serveret med nudler eller braiseret svinekæber med five-spice og svampebouillon serveret med jasminris. Til dessert bydes på banankage med saltet kokos-is og karamel-fudge.

Om det nye initiativ siger Thai Airways’ landechef i Danmark – district sales manager Ulrik Gylstorff: ”Vi er rigtig stolte af samarbejdet med Kiin Kiin og af at kunne servere gourmetmad af så høj kaliber på vores fly fra København. Den nye menu vil bringe den i forvejen høje kulinariske kvalitet på vores business class til et helt nyt niveau.”

Kiin Kiin-restauranten i København har siden 2008 haft en Michelin-stjerne. I 2010 åbnede Kiin Kiin i Bangkok med restauranten Sra Bua by Kiin Kiin på Siam Kempenski Hotel. Sra Bua by Kiin Kiin har samme koncept som restauranten i København og fik sidste år sin første Michelin-stjerne.

Dagligt mellem København og Bangkok
Thai Airways flyver dagligt direkte fra Københavns Lufthavn til Bangkok med en Boeing 777-300ER (Extended Range), der har plads til 42 passagerer på business class, Royal Silk Class, og 306 rejsende på Economy Class.

Fra 6. december i år til 27. marts næste år flyver Thai Airways igen mellem København og Thailands største ø, Phuket. Det er med en en Boeing 777-200ER, der tager 30 passagerer på Royal Silk Class og 262 på Economy.

Relaterede artikler:

Thai åbner for forhåndskøb af bedste economy-sæder

Medie: Thai Airways er i krise

Danske restauranter blandt verdens bedste