- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Dansk Erhverv: Ny rejsevejledning konkurstruer rejsebranchen

Coronafrygten ændrer rejsevejledninger til hele verden til ”orange." Det er meget alvorligt for rejsebranchen og økonomiske tiltag må komme nu, siger Dansk Erhverv. DRF: Vi skal have omgående hjælp.

Fredagens nye rejsevejledning betyder, at danske rejsebureauer, rejsearrangører og Københavns Lufthavn får brug for akut hjælp, lyder det fra Dansk Erhverv.

”Vi bakker naturligvis op om myndighedernes vurderinger, men dette betyder, at en hel branche bliver bragt på randen af konkurs. Arbejdspladser går tabt og store værdier mistes, hvis der ikke handles. Der bør hurtigst muligt åbnes for lønkompensation og dækning af tilbagebetalinger for aflyste rejser,” siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Når Udenrigsministeriet vurderer, at et rejsemål er ”orange” betyder det, at de fraråder alle ikke-nødvendige rejser, understreger Dansk Erhverv og fortsætter:

”Meget presserende er der behov for fuld statslig dækning af rejsebureauernes tilbagebetalinger til det stigende antal kunder, der heldigvis følger myndighedernes anvisninger om ikke at rejse ud af Danmark til de lande, der er ramt af rejseforbud.”

Forslag til flere initiativer
Dansk Erhverv foreslår nu en række initiativer for at hjælpe rejsebureauer. Blandt andet generelle tiltag for hele erhvervslivet så som statsgaranti for lån til kreditværdige virksomheder og dækning af tab i forbindelse med corona-virus.

Dertil kommer en række specifikke tiltag, der kan hjælpe de mest udsatte brancher, særligt turisme- og oplevelsesindustrien, skriver Dansk Erhverv i sin pressemeddelelse.

DRF: Vi skal have omgående hjælp
Til TV 2 News sagde administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, efter Udenrigsministeriet havde meddelt, at man den næste måneds tid fraråder alle ikke-nødvendige rejser til udlandet:

”Vi ved jo ikke hvor længe dette vil vare. Dette er en afspejling af, hvad der sker i luftfarts-, hotel- og eventbranchen, at der simpelthen ikke er arbejde til de på rejsebureauerne, der laver gode rejser. Der er simpelthen ingen efterspørgsel. Mange ansatte i rejsebureauerne er udsatte indenfor få dage.

Vi skal have omgående hjælp fra regeringen til vores ekstra udgifter med at trække danskerne hjem fra udlandet nu og til tilbagebetaling af annullerede bestilte rejser. Og lige nu kommer der nærmest ingen penge ind fra salg af nye rejser.

Vi har også brug for lønkompensation og til tilbagebetalinger af rejsebureauernes leverandører som følge af, at regeringen nu vælger at gøre hele verden mindst orange i rejsevejledningerne,” sagde Lars Thykier til TV 2 News.

Kun konkurshjælp hvis rejsebureau er i Rejsegarantifonden
Lars Thykier understregede også, at hvis rejsekundens rejsebureau går konkurs, og det ér registreret i Rejsegarantifonden, så er der dækning for kundens tab.

Har kunden for eksempel købt sin rejse via et udenlandsk online rejsebureau, der ikke er registreret i Rejsegarantifonden, så er der ingen hjælp at hente på den konto.

Relaterede artikler:

DRF: Massefyringer i rejsebureauer uden akut politisk hjælp

Større fyringsrunde i stort dansk rejsebureau

Rejsebureauer over 60 procent nede i salg