- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Danske hoteller og feriecentre havde rekordgod juli

I juli i år var der 2,5 millioner overnatninger på danske hoteller og feriecentre, syv procent flere i forhold til juli sidste år. Et af hotellerne med flot fremgang er hotellet i Fårup Sommerland.

Stigningen på syv procent fra juli sidste år til juli i år svarer til 172.000 flere overnatninger på danske hoteller og feriecentre, oplyser Danmarks Statistik.

Dette skyldes hovedsageligt en stigning i antallet af danske overnatninger, som steg med 153.000 overnatninger i perioden. Det samlede antal danske overnatninger på hoteller og feriecentre nåede dermed op på 2,2 millioner, hvilket er rekord siden statistikkens start i 1992.

Antallet af udenlandske overnatninger steg med fem procent i juli i år sammenlignet med juli 2020. Stigningen i juli skal ses i lyset af den store nedgang i overnatningerne på hoteller og feriecentre i 2020 på grund af restriktioner mod COVID-19, noterer Danmarks Statistik.

For hoteller og feriecentre steg antallet af udenlandske overnatninger fra Holland, Sverige og Tyskland i juli i år sammenlignet med juli sidste år. Dette var dog ikke tilfældet med de norske eller britiske overnatninger.

Norge skiller sig især ud med et fald på 73 procent eller 113.000 færre norske juli-overnatninger fra 2020 til 2021, samtidig med at nordmændene faldt med 197.000 overnatninger i Danmark fra 2019 til 2020. De norske overnatninger på danske hoteller og feriecentre er dermed reduceret med i alt 88 procent i forhold til 2019. Dette skyldes formentlig de norske COVID-19 restriktioner, anslår Danmarks Statistik.

Krisen er ikke forbi
I en kommentar til de nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Philip Olesen, pressechef hos HORESTA, på Linkedin: ”Hvordan går det med at genrejse hotelerhvervet efter krisen? Det kommer an på, hvem man spørger.

I juli-tallene fra Danmarks Statistik kan man tydeligt se forskellen på overnatningerne i det københavnske hotelerhverv sammenlignet med overnatningsvirksomhederne i resten landet.

De udenlandske turister er ikke tilbage endnu, og danskerne kan ikke lukke hullet, som briterne, amerikanerne og kineserne og så videre efterlader. Så selvom juli 2021 var bedre end sidste år, er der stadig lang vej til normale tilstande for de hårdest ramte virksomheder. Krisen er desværre ikke forbi.”

Hotel Fårup melder om rekordår
Selvom 2021-sæsonen i Fårup Sommerland ikke er slut, kan Hotel Fårup med 53 værelser allerede nu melde om et rekordår målt på antal bookinger.

I en pressemeddelelse oplyser Fårup Sommerland, at over 17.000 gæster har overnattet på hotellet i år, og hotellet må melde om fyldte værelser på samtlige lørdage samt de fleste fredage frem til efterårsferien, der markerer afslutningen på dette års sæson.

Niels Jørgen Jensen, administrerende direktør i Fårup Sommerland, siger:

”Det er en stor fornøjelse, at vores gæster på så få år har taget Hotel Fårup til sig. Med de udsigter, der har været det seneste års tid, havde vi ikke turde drømme om, at vi med godt seks uger tilbage af sæsonen allerede kan melde om et rekordår på hotellet.”

Med i staten og kommunernes fælles indkøbsaftale
Desuden bliver rekordåret på hotellet yderligere løftet af en stigende møde- og konferenceaktivitet i dansk erhvervsliv. Flere og flere virksomheder vælger igen at holde møder og konferencer eksternt, og det har også sat skub i aktiviteten på Hotel Fårup uden for forlystelsesparkens åbningsperiode.

”Møder og konferencer spiller en stor rolle i at genskabe travlheden hos den danske hotelbranche, og det gør sig også gældende på Hotel Fårup, som for nyligt blev en del af staten og kommunernes fælles indkøbsaftale. Derfor er det glædeligt, at vi nu også begynder at kunne fylde vores værelser og konferencelokaler med offentlige og private virksomheder, der igen afholder møder og konferencer,” siger Niels Jørgen Jensen.

Hele juli-statistikken fra Danmarks Statistik kan ses via dette link, klik her.

Relaterede artikler:

”Vi er lige nu lidt over 2019-niveauet”

HORESTA takkede nej til fusion med Dansk Erhverv

”Turismedanmark er netop nu noget opdelt”