Fårup Sommerland havde i årets højsæson en vækst i besøgstallene på 25 til 40 procent fra danske regioner uden for Nordjylland. Her er det rutsjebanen Falken, PR-foto.

”Vi er lige nu lidt over 2019-niveauet”

Fårup Sommerland, Danmarks 9. største turistattraktion sidste år, havde i årets sommerferieuger 320.000 gæster. Der var vækst på 25 til 40 procent fra alle danske regioner uden for Nordjylland.

De 396.474 gæster i Fårup Sommerland sidste år under coronakrisen, rakte til en placering som den niendestørste turistattraktion i Danmark. Besøgstallet var dog et fald på 31 procent i forhold til seneste normalår, 2019, hvor der var 180.620 flere gæster.

Men denne sommer strømmede danske turister til Fårup Sommerland i en sådan grad, at det resulterede i en ”tilfredsstillende højsæson trods manglen på nordmænd, der normalt udgør en stor del af sommerens besøgstal,” skriver nordjyske Fårup Sommerland i en pressemeddelelse.

Forlystelsesparken kunne i år kunne byde velkommen til rekordmange danske gæster, hvilket har resulteret i et samlet besøgstal på 320.000 i sommerferieugerne. Det betyder blandt andet, at Fårup Sommerland atter er på 2019-niveau, som blev et godt år for forlystelsesparken med knap 600.000 gæster, oplyses det.

Niels Jørgen Jensen, administrerende direktør i Fårup Sommerland, siger i pressemeddelelsen: ”Vi glæder os over en fornuftig højsæson, hvor vi har taget imod det antal gæster, vi havde håbet på. Vi ligger lige nu lidt over 2019-niveau, hvilket er yderst positivt ovenpå et 2020, der langt fra blev som forventet.”

Han fremhæver, at gæstesammensætningen i år så markant anderledes ud i forhold til tidligere år. ”Vi er vant til at tage imod op mod 60.000 nordmænd i sommerperioden, og dem har vi desværre måtte se langt efter i år. De flotte besøgstal skyldes primært, at danskerne igen har været flittige turister i eget land. Det gælder ikke mindst vores trofaste nordjyske gæster,” siger Niels Jørgen Jensen.

Fårup har samlet oplevet vækst i besøgstallene på 25 til 40 procent fra samtlige danske regioner uden for Nordjylland, hedder det.

Historisk stor eventinvestering i lysfestival
Fårup Sommerland kunne tidligere i år melde, at parken næste år får Danmarks største rutsjebane, Fønix. Nu løfter Fårup løfte sløret for den største eventinvestering i parkens 46-årige historie. Det sker i efterårsferien, hvor Fårup Sommerlands høstfestkoncept udvides med en storstilet lysfestival, Lysfald, fra den 16.-23. oktober.

Under festivalen oplyses parkens 35 hektar, og Lysfald bliver en af de største samlede lyd- og lysinstallationer i Danmark til dato, oplyses det.

”Vi ser Lysfald som et vigtigt skridt på vejen ud af corona-skyen. Det er afgørende, at vi investerer i vores oplevelsesprodukt og udvikler Fårup. Lysfald bliver en oplevelse, som ikke er set lige i Danmark, og jeg er sikker på, at investeringer som Fønix og Lysfald på sigt vil skabe konkurrencefordele for Fårup og nordjysk turisme,” siger Niels Jørgen Jensen.

Relaterede artikler:

Danske attraktioner mistede 11 millioner besøgende

De 19 topscorere i de danske destinationsselskaber

De ti danske attraktioner med færrest besøgende

”Disse tabstal går ikke næste år”

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark