- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Danske rejsebureauer i nyt partnerskab

Rejsekoncernen Sunway Group med blandt andet Ruby Rejser, Seatravel og Marathon Travel Club samt medejerskab af Bravo Tours, har købt 49 procent af Top Tours, der sidste år fik ny eneejer.

Martin Bisp, som siden september sidste år har været eneejer af og administrerende direktør for Top Tours, har netop solgt 49 procent af sit rejsebureau for en ikke oplyst pris.

Køber er Mads Bygballe Christiansen, hvis aarhusianske Sunway Group i forvejen ejer en række specialrejsebureauer. Sunway Group omsatte i sit forskudte regnskabsår 2018/2019 for cirka 150 millioner kroner. Mads Bygballe købte i oktober sidste år 16 procent af det nye Bravo Tours, som han er bestyrelsesformand for.

Top Tours har været specialister i oversøiske rejser i snart 20 år, og har under normale rejseår blandt andet Thailand, Bali og Maldiverne som største rejsemål.

Netop det oversøiske marked er spændende for Sunway Group, der indtil nu har haft langt størstedelen af sit rejsesortiment i Europa, hedder det i en pressemeddelelse. Eneejer af Sunway Group, Mads Bygballe, øjnede derfor en ny mulighed i samarbejdet med Top Tours.

Også oversøiske rejser
Mads Bygballe siger i pressemeddelelsen: ”Vi har været meget fokuserede på det europæiske marked med Ruby Rejser, Seatravel og Travelnorth, så da der pludselig opstod en mulighed for at komme til at arbejde sammen med Top Tours, og derved komme bedre ind på det oversøiske marked, var vi ikke i tvivl.

Ved købet af en del af Top Tours får vi mulighed for at arbejde mere med oversøiske rejser, og samtidig kan vi hjælpe Top Tours med de europæiske destinationer,” siger Mads Bygballe og fortsætter:

”Jeg har de sidste par år haft et godt forhold til og samarbejde med Martin. Vi er forskellige, men alligevel ens på mange måder. Jeg er sikker på, at vi kan lære meget af Martin og hans team – og bidrage med det samme den anden vej.”

Sidste efterår lukkede Top Tours sine rejsekontorer i Helsingør og København og har i dag salgskontor i Faxe Ladeplads, hvor rejsebureauet åbnede i 2001. Her er der syv medarbejdere samt én ansat i Thailand – ved starten af sidste år havde Top Tours i alt 21 medarbejdere. Top Tours omsatte i 2020 for tæt på 100 millioner kroner.

Stærkere positioner på eksisterende som nye rejsemål
Det forgange år har været historisk udfordrende for rejsebranchen, og både Top Tours og Sunway Group har mærket konsekvenserne af coronakrisen.

Både Martin Bisp og Mads Bygballe ser dog positivt på fremtiden og har store forventninger til det nye samarbejde og de fordele, fællesskabet vil danne grobund for, hedder det i pressemeddelelsen.

”Det har været og er stadig en hård tid i rejsebranchen, men jeg synes, vi kan se lyset for enden af tunnelen og her skal vi være klar og se og udnytte de muligheder der byder sig,” siger Mads Bygballe.

Og Martin Bisp tilføjer: ”Mads har med sit team bygget en dynamisk virksomhed. Vi tror, at et samarbejde imellem os kan medføre endnu stærkere positioner på såvel eksisterende som nye rejsemål og rejsetyper og til gavn for både medarbejdere og gæster – og derudover glæder vi os hos Top Tours til at komme tættere på vores mange jyske gæster med et kontor i Aarhus.”

Du får som læser adgang til denne historie, der normalt koster penge. Vi håber, at vores artikel kan vise, at vore medier indeholder andet og mere end de nyheder, som du kan læse på gratismedierne. Det er muligt at tegne et abonnement for under to kroner om dagen, så du kan blive klædt på til at følge udviklingen i rejse- og luftfartsbranchen.

 

Relaterede artikler:

”Rejsebureaubranchen kommer til at konsolidere”

Ejerne skilles i kendt dansk rejsebureau

Islandsk bank ejer også det nye Bravo Tours

Mange ville købe Bravo Tours

Rejsebureaudirektør træder et skridt tilbage