- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Delta stiller større krav til flyvende dyr

De nye krav til dyr i kabinen vil gælde for eksempel førerhunde eller mindre kæledyr. Delta Air Lines begrunder ændringen med, at antallet af klager over dyr medbragt i kabinen, der eksempelvis bider passagerer eller urinerer i kabinen, næsten blev fordoblet fra forrige år til sidste år.

Fra 1. marts skal passagerer, der ønsker deres dyr i kabinen, senest 48 timer før afgang fremvise, at dyrene har de nødvendige helbredsattester og vaccinationer. Ligeledes skal ejere af kæledyr, der skal med i kabinen, underskrive erklæring om, at deres dyr kan opføre sig ordentligt.

De nye regler gælder dog ikke dyr, hvor ejeren i forvejen har betalt afgift for at få dem med i kabinen. De tre store amerikanske ruteflyselskaber, American, Delta og United, kræver alle 125 dollars i afgift for små dyr i kabinen. Kravet er typisk, at dyrene kan være i en boks, der kan stå under stolesædet foran passageren. Er transportkassen for stor, skal den i cargo, hvilket også koster.

Delta opkræver dog ikke afgifter for trænede førerhunde ligesom de ikke skal være i et bur i kabinen under flyvningen.

250.000 dyr i kabinen
Delta, der er USA’s næststørste flyselskab, har ifølge egne oplysninger i snit omkring 700 dyr i kabinen hver dag – det bliver til over 250.000 om året.

I følge Delta stiger klagerne fra medpassagerer. Det gælder blandt andet over hunde, som ude af transportkassen bider andre passagerer.
Der peges også på risikoen for, at dyrenes transportkasse kan være i vejen, hvis kabinen skal evakueres ved en nødsituation.

Ifølge amerikanske medier er hunde og katte de hyppigst medbragte dyr i flykabiner, men der har angiveligt også været eksempler på, at passagerer har medtaget alt fra små grise til slanger og kalkuner.

Relaterede artikler:

Stadig færre passagerer droppes fra fly

Delta dropper Stockholm

Lalandia Billund får vilde dyr