- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Ekstra feriemilliarder kom også til rejsebranchen

For at sætte ekstra gang i økonomien, fik danskerne udbetalt 40 milliarder kroner i indefrosne feriepenge. Rejsebranchen måtte dog dele med andre erhverv, viser nye tals fra Nets.dk

I Uge 40, der startede med mandag den 28. september, begyndte danskerne at bruge løs af de milliarder indefrosne feriekroner, mange havde valgt at få udbetalt.

Formålet med at udbetale indefrosne feriepenge er, at give det danske privatforbrug en saltvandsindsprøjtning. Lønmodtagere har til 1. december til at søge via borger.dk om op til tre ugers indefrosne feriepenge. Ellers udbetales de, når man bliver pensionist.

Cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer, siger til Ritzau, at Dansk Erhverv forventer, ”at danskerne vil vælge at få 40-50 milliarder kroner udbetalt. I lovforslaget til udbetalingen står, at hvis næsten 60 milliarder udbetales, giver det omkring 20 milliarder i skatteindtægter.”

Og at de ekstra feriemilliarder er kommet i cirkulation, viser tallene fra Uge 40 sammenlignet med Uge 39, ifølge nyeste udgave af Market Insight fra Nets Danmark.

Når danske forbrugere benytter Dankortet eller andre internationale betalingskort registreres det hos Nets, den nordiske udbyder af elektroniske betalingsløsninger. Dermed har Nets et godt datagrundlag for at dokumentere ændringen i omsætningen i konkrete brancher baseret på data fra virksomheder med en såkaldt indløsningsaftale med Nets.

Nets Danmark kommer hver uge med sin Market Insight, hvor omsætningen er opdelt i 20 varegrupper og sammenlignes med ugen forinden.

IT, Telecom & Elektronik på førstepladsen
Nets.dk noterer, at den overordnede omsætning på betalingskort i Danmark fra Uge 39 til Uge 40 steg 29,1 procent, og at onlinehandlen nød bedst af de frigivne penge.

Blandt de 20 varegrupper i Market Insight fra Nets Danmark snuppede kategorien ”IT, Telecom & Elektronik” førstepladsen i Uge 40 med en historisk stor stigning på 391 procent i forhold til uge forinden, og cirka 100 procent stigning sammenlignet med samme uge sidste år.

Forlystelser og Attraktioner kom på andenpladsen med en stigning på 76,7 procent, fulgt af Tøj- og Skobutikker og Odds, Spil & Boghandlere.

Stigning for biludlejning, rejsebureauer og flyselskaber
Biludlejning kom ind som nummer ni med 20,8 procent stigning i Uge 40 sammenlignet med Uge 39, mens transportservices fulgte efter som nummer 10 med 16,9 procents forøgelse.

Nummer 16 på Nets top 20-liste blev spisesteder med en stigning på 8,5 procent, flyselskaber og rejsebureauer kunne på 17. pladsen glæde sig over en stigning på 7,6 procent, i øvrigt den samme som kategorien ”bagerier.” På plads nummer 20 kom hoteller, med en nedgang på seks procent fra Uge 40 til Uge 39.

På landsplan kan vi se, at pengeindsprøjtningen har givet vækst i hele landet, men hovedstadsregionen trækker dog klart fra de øvrige regioner med en stigning der er 38 procent højere end sidste uges, Uge 39, omsætning, skriver Nets.

Hele Top 20-opgørelsen fra Nets.dk mellem Uge 40 og 39 kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

100 millioner kroner skal genstarte dansk turisme

Omsætningsfald i rejsebranchen over hele linjen

Salg hos rejsebureauer og flyselskaber styrtdykker