- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Første danske havn certificeret med FN’s verdensmål

Rønne Havn er som den første havn i Danmark blevet certificeret efter FN’s verdensmål. Havnen er blandt andet kendt for færgeforbindelser til Sverige, Danmark og Tyskland samt krydstogtanløb.

Rønne Havn fortsætter fokus på sin grønne omstilling. Det er nu lykkedes at blive Danmarks første havn, som er blevet certificeret af DNV Business Assurance i Danmark efter FN’s verdensmål.

Det er sket indenfor fire standarder: kvalitet, arbejdsmiljø, miljø og social ansvarlighed, skriver havnen i en pressemeddelelse.

Lars Nordahl Lemvigh, administrerende direktør for Rønne Havn, siger i pressemeddelelsen:

”Vi ønsker at tage samfundsansvar, det er en helt naturlig del af vores måde at drive havn på. Vi lytter til og samarbejder med vores interessenter, og vi gør vores bedste for at levere den bedste og mest fleksible service, samtidig med at vi skaber rammer for vækst på Bornholm og i Danmark.”

Rønne Havn er ifølge egne oplysninger den første havn i Danmark, som er blevet certificeret efter implementering af FN’s Verdensmål – også kaldet SDG’erne (Sustainable Development Goals).

Indsats handler ikke bare om nåle i jakkesættet og logomåtter
I pressemeddelelsen siger Kåre Appel Weng, salgschef for DNV Business Assurance i Danmark: Rønne Havn viser vejen ved ikke blot at arbejde integreret med FN’s verdensmål. De er nu også certificeret, så de kan vise overfor omverdenen, at deres indsats ikke bare handler om nåle i jakkesættet og logomåtter.

Certificeringen viser handling bag ordene. Det er fremsynet, og helt sikkert noget andre virksomheder kommer til at efterfølge de kommende år, nu hvor det er besluttet at udvikle en international standard for certificering i FN’s Verdensmål, siger salgschefen.

Rønne Havn er Bornholms eneste kommercielle havn, den er blandt andet center med færgeforbindelser til Sverige, Danmark og Tyskland. Hertil kommer blandt andet også en lang række krydstogtanløb i højsæsonen.

Havnen blev ligeledes valgt som installationshavn for Danmarks største havmøllepark ved Kriegers Flak, og havnen forventes at spille en nøglerolle i realiseringen af den fremtidige energiø langs med Bornsholms kyster – med elektriske forbindelser til Danmark, Polen, Tyskland og Sverige, oplyser havnen.

Relaterede artikler:

Flere danske havne har boom i krydstogtanløb

Ny Bornholmerfærge giver 527.100 passagerpladser

Danmark får flere miljøvenlige Green Key-hoteller