Green Key fik sidste år sit første hotelmedlem på Færøerne i form af Hotel Brandan med 124 værelser ved Torshavn. Bag det firestjernede hotel står det færøske rederi Smyril Line. PR-foto.

Danmark får flere miljøvenlige Green Key-hoteller

Mere end hvert femte hotel i Danmark er nu certificeret med det internationale miljømærke Green Key. Sidste år fik 20 hoteller stemplet, så nu har 137 hoteller godkendelsen med de 157 miljøkrav.

Stigningen af Green Key-hoteller fortsatte under coronakrisen. Andelen af danske Green Key-hoteller steg fra 20,5 procent i 2019 til 22,7 procent i sidste år, viser ny rapport fra VisitDenmark.

”Efterspørgslen efter bæredygtige turismeprodukter vokser. For hotellerne er certificeringen en måde at dokumentere, at de arbejder med bæredygtighed, derfor ser vi stadig flere Green Key-hoteller,” siger miljøchef Mikal Holt fra HORESTA, der ejer og administrerer Green Key ordningen. Han tilføjer:

”Vi oplever fortsat stor interesse for at blive certificeret. Det er ikke kun de større hoteller i byerne med mange forretningsgæster, som henvender sig. Også mindre hoteller og hotellerne ude i landet viser stigende interesse.”

VisitDenmark har i samarbejde med HORESTA udarbejdet rapporten ”Green Key hoteller” for at sætte fokus på bæredygtighed og klima inden for turismen.

”Det er positivt, at andelen af miljømærkede hoteller steg under pandemien. Virksomhedernes indsats er helt central i forhold til at nå FN’s verdensmål, men også i forhold til at imødekomme den stigende interesse for bæredygtige rejser, vi ser blandt de internationale turister,” siger Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark.

Mest udbredt i de større byer
Ifølge rapporten ramte coronakrisen Green Key hotellerne lidt hårdere end øvrige hoteller. Sammenlignet med 2019 gik Green Key-hotellerne i Danmark tilbage med 50 procent og havde sidste år samlet 3,4 millioner overnatninger. Faldet på de øvrige hoteller var 48 procent. Det skyldes, ifølge VisitDenmark, at Green Key-hotellerne normalt har flere udenlandske turister og forretningsgæster end de øvrige hoteller, og pandemien har haft størst konsekvenser for netop disse områder.

I alt er 137 af Danmarks foreløbig 604 hoteller med flere end 40 sengepladser Green Key-certificeret. Det svarer til en andel på 22,7 procent. Green Key hotellerne er mest udbredt i de større byer, og blandt destinationerne har Wonderful Copenhagen, Destination Trekantområdet og Destination Fyn størst andel af Green Key-hoteller.

Hoteller med Green Key-miljømærket skal leve op til 157 miljøkrav, som godkendes og kontrolleres af Friluftsrådet og HORESTA. Green Key-hoteller er generel lidt større end øvrige hoteller. De har i snit 148 værelser pr. hotel mod 70 værelser hos de øvrige hoteller.

Green Key blev opfundet i Danmark i 1994. I dag findes det i omkring 65 lande. Ordningen omfatter også søsterordningerne Green Restaurant, Green Camping, Green Tourism Organization og Green Sport Facility.

Relaterede artikler:

105 leverandører til Statens nye konferenceaftale

Disse 24 danske hoteller blev miljømærket sidste år

Grønne stempler til VisitAarhus og VisitAalborg