- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Folketinget skal sammensætte sommerpakke

Regeringen har præsenteret den økonomiske ramme for den kommende sommerpakke til blandt andet oplevelseserhvervet. Hvad pakken skal indeholde, skal forligspartierne forhandle om næste uge.

På torsdagens pressemøde med fire ministre blev regeringens økonomiske ramme for den kommende sommerpakke skitseret. I alt afsættes der 1,6 milliarder kroner til en samlet sommer- og erhvervspakke, det er dobbelt så meget som i sidste års sommerpakke til gavn for turisme indenfor i Danmark. Firkløveret på torsdagens pressemøde var finansminister Nicolai Wammen, skatteminister Morten Bødskov, erhvervsminister Simon Kollerup samt kulturminister Joy Mogensen.

Den skal stimulere særligt udsatte sektorer og brancher, der fortsat er hårdt ramt af corona. Pakken skal blandt andet sætte gang i turisme- og oplevelsesøkonomien samt kulturområdet og gøre det billigere at rejse indenrigs hen over sommeren, hedder det fra Finansministeriet.

På pressemødet havde ministrene ikke mange konkrete forslag til, hvad sommerpakken skal indeholde. Det skal i stedet drøftes fra næste uge med de politiske partier, hed det. Men der kunne blive tale om genbrug fra sidste års sommerpakke med blandt andet billige tog- og færgebilletter.

Initiativer for 1,6 milliarder kroner
Regeringens forslag til en sommer- og erhvervspakke indeholder initiativer for 1,6 mia. kroner. Pengene fordeles ifølge finansminister Nicolai Wammen sådan:

En ramme for turist- og oplevelseserhvervene på 800 millioner kroner, herunder 280 millioner kroner målrettet en kickstart at turismeerhvervet i Danmark

205 millioner kroner til billigere indenrigstransport i sommerperioden og 315 millioner kroner til tiltag målrettet kulturområdet.

Finansminister Nicolai Wammen oplyste på pressemødet, at forhandlingerne om indholdet af sommerpakken begynder næste uge. Der blev ikke oplyst start- eller forventet sluttidspunkt.

Her er link til Finansministeriets faktark om sommer- og erhvervspakken, klik her.

Relaterede artikler:

Regeringen klar med udspil til årets sommerpakke

“Sommerpakken var samlet set en skidt konstruktion”

Millioner skal få danskerne til at holde ferie hjemme