- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Genopretning tager fart i det asiatiske hotelmarked

Det bliver formentlig først i 2024, at hotellerne i Asien og Stillehavsområdet er helt tilbage på 2019-niveauet. Udviklingen går dog fremad, og branchen tiltrækker en del investeringer.

Efter nogle hårde år under COVID-19-pandemien, går det igen den rigtige vej for hotelbranchen i Asien og Stillehavsområdet. Det er i høj grad indenrigsrejsende i Nordasien og på markederne omkring Stillehavet, der driver udviklingen fremad i øjeblikket.

Det forventes dog, at der vil gå endnu et par år, inden den samlede mængde turister vil være på samme niveau som i 2019. Det anslås at ske i 2024, da der blandt andet fortsat er markant færre turister fra andre lande eller verdensdele end før pandemien.

Det er særligt de markeder, der har lempet restriktionerne for vaccinerede turister, som er godt på vej. Det drejer sig blandt andet om Australien, Singapore, Indien og Thailand. Mens destinationer som eksempelvis Korea og Indonesien, hvor der fastholdes rejserestriktioner, fortsat er længere bagud. Det samme gælder for Japan, Kinas fastland og Taiwan, der er udfordret af en række strikse retningslinjer for isolation ved indrejse.

Flere markeder tiltrækker investeringer
I øjeblikket er både den gennemsnitlige daglige værelsespris samt den gennemsnitlige belægning og indtægt per hotelværelse til salg stigende. Højere priser på arbejdskraft og strøm og vand har dog ført til højere udgifter, men der er få nye hoteller på vej, hvilket betyder at hotelmarkedet i regionen ikke umiddelbart risikerer at blive mættet. Det skriver Travel Daily.

Et andet godt tegn for markederne i flere af landene i Asien og Stillehavsområdet er, at investeringer i hoteller i regionen er steget til 10,1 milliarder dollars (78 milliarder kroner) fra starten af januar og indtil august i år. Det er en stigning på 17 procent i forhold til samme periode sidste år.

Investeringerne fordeler sig på en række forskellige markeder i regionen. Størstedelen er placeret i Korea, hvor der er blevet investeret 2,8 milliarder dollars (21,6 milliarder kroner) i den første halvdel af året, mens også det kinesiske fastland, Australien, Japan samt Singapore tiltrak kapital fra investorer.

Bruges som beskyttelse mod stigende inflation
CBRE, der er en af verdens største virksomheder inden for ejendomsinvesteringer, fortæller, at man generelt har tiltro til hotelbranchen vil gøre det godt i den resterende del af året. Det skyldes den retning, som branchen har taget i andet kvartal.

Ifølge Steve Carroll, der er områdechef for hoteller i Asien og Stillehavsområdet for CBRE, kan en del af lysten til at investere i hoteller i regionen forklares med, at investeringer i fast ejendom betragtes som en god måde at beskytte sine midler mod inflationen.

”Når man befinder sig i en økonomisk situation, der hele tiden udvikler sig, kan hoteller være en sikring mod inflation. Kombinationen af lempelserne af rejserestriktionerne, større rejselyst blandt turister og investorernes stærke kapitalreserver øger appetitten på at investere i hotelaktiver af høj kvalitet på eftertragtede nøglemarkeder.”


Relaterede artikler:

Disse rejsemål er blevet billigere i år

Thailand skal finde erstatning for kinesiske turister

Virus flytter rejsesalg fra Asien mod Nordamerika