Passagerer ankommer til lufthavnen i Phuket i Thailand. (Foto: Matthias Wagner)

Thailand skal finde erstatning for kinesiske turister

I Thailand har man iværksat flere initiativer, der skal få gang i landets turismeindustri oven på COVID-19-pandemien samt gøre landet mindre afhængigt af turister fra Kina i fremtiden.

Efter flere hårde år med COVID-19 er Thailand på udkig efter metoder til at tiltrække gæster fra flere andre lande i et forsøg på at genopbygge turismebranchen, der tegner sig for 12 procent af landets bruttonationalprodukt.

Håbet er, at Thailand i fremtiden i højere grad vil få besøg af flere turister fra Indien, Mellemøsten samt de andre lande i Sydøstasien. Tidligere udgjorde kinesere en fjerdedel af landets turister, men fremover ønsker Thailand, at det bliver mindre afhængigt af gæster fra ét land, og i stedet kan tiltrække en bredere skare.

Det ville betyde, at Thailand bliver mindre eksponeret, såfremt der sker noget, så disse turister pludseligt ikke kommer. Sådan en situation udspiller sig eksempelvis for øjeblikket, hvor kineserne er forhindret i at rejse grundet de gældende restriktioner i hjemlandet.

Nærmerer sig niveauet fra før COVID-19
I tillæg hertil vil landet også fokusere mere på indenrigsrejsende sådan, at endnu flere fremover vil vælge at holde ferie på en destination i Thailand i stedet for at tage til udlandet. Det gjorde 30 millioner thailændere sidste år, og indenrigsturismen nærmer sig dermed niveauet fra før COVID-19, hvor det tal var 38 millioner.

Det har blandt andet givet sig udslag i, at hotelkæderne i landet i løbet af pandemien har set bedre resultater på de hoteller, der har en placering, hvor de er nemme at nå frem til i bil fra eksempelvis hovedstaden Bangkok og andre storbyer, når lokalbefolkningen skal på ferie. Det skriver Nikkei Asia.

Den udvikling ønsker koncernen Central Group at kapitalisere på, og derfor har man planlagt at opføre 37 nye hoteller i tre forskellige prisklasser, hvoraf det første vil blive placeret i byen Nakhon Ratchasima, som ligger 220 kilometer fra Bangkok.

Vil fokusere på kvalitetsturister
Indtægterne fra turisterne er i øjeblikket godt en tredjedel af, hvad de var før pandemien, og såfremt kineserne ikke vender tilbage, når Thailand formentlig kun op på halvdelen af dette niveau, når året er omme, lyder det fra det thailandske analysehus SCB.

Landets turisme- og sportsminister Phiphat Ratchakitprakarn har offentliggjort en ambition om, at landets turismeindustri skal generere indtægter for 1,5 trillioner baht (304 milliarder kroner) i år. Derudover håber ministeren også, at man om to år vil have bedre gang i hjulene end før pandemien.

“Vi sigter efter at overgå vores indtægter fra før COVID-19 i 2024. Selvom vi ikke vil blive besøgt af lige så mange turister som før pandemien, vil vi fokusere på at tiltrække kvalitetsturister, der respekterer vores miljø,” udtaler ministeren.

Turisme skal være vækstmotor
Sidste år såvel som i år har det særligt været turister fra Europa, der er rejst til Thailand. Det har betydet, at opholdene er blevet længere, men på samme tid mindre lukrative for de lokale, da de europæiske turister bruger færre penge på ferien end de kinesiske.

Det har blandt andet ført til, at Turismeministeriet i landet har iværksat en kampagne, der har til formål at tiltrække turister fra Kuwait, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Indien samt Saudi-Arabien, da turister herfra i gennemsnit bruger 6.800 baht om dagen, når de er på ferie. Det svarer til 1.378 kroner.

Det forventes, at netop turismen vil være en stor vækstmotor for økonomien i Thailand i den nære fremtid. SCB anslår i en analyse, at antallet af internationale turister i landet i år vil være 7,4 millioner. Det tal er øget fra 5,7 millioner i en tidligere fremskrivning grundet den store efterspørgsel på ferierejser fra turister i Sydøstasien, Indien og Europa.

 

Relaterede artikler:

Spies dropper egne fly til Thailand

Thailand: Vi genåbner for færdigvaccinerede turister

Thailand er klar som miljøvenlig og sikker destination