- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Grandiøs skibsdåb i Hamborg

Italienske MSC Cruises kunne lørdag officielt navngive det 181.000 ton store krydstogtskib MSC Grandiosa med den tidligere filmstjerne Sophia Loren som gudmor.

(HAMBORG) Det var en begivenhed af dimensioner, da MSC Cruises lørdag den 9. november havde inviteret til navngivningsceremoni og præsentation af MSC Grandiosa i Hamborg Havn.

Omkring 5.000 mennesker var lørdag aften samlet på kajen ved Landungsbrücke i St. Pauli, mens 20 lokationer i havnen samtidig agerede lysambassadører, indhyllet i blåt lys skabt af den internationale lysartist Michael Batz. Hele begivenheden blev overværet af op imod to tusinde gæster på MSC Grandiosa, hvor tv-signalerne fra havnekajen, skibet og en helikopter samtidig blev vist på storskærme.

Det 332 meter lange krydstogtskib er det sjettestørste i verden og har plads til 4.824 passagerer i dobbeltkahytter samt en maksimal kapacitet til 6.334 gæster. Dermed vil det kun være RCI-skibene Symphony, Harmony, Allure og Oasis samt AIDAnova, der vil være større.

Sophia Loren som gudmor
Navngivningsceremonien var højdepunktet efter flere dage, hvor rejsebureauansatte og pressefolk fra hele Nordeuropa har været ombord og tage det nye skib i øjesyn, inden det fra den 23. november skal indsættes på 7-dages krydstogter i Middelhavet.

Skibsdåben blev transmitteret på storskærme overtalt på skibet. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Begivenheden startede, da MSC Grandiosa kl. 18.00 forlod Cruise Center Steinwerder i Hamborg Havn behørigt udsmykket og med MSC lysende i blåt med store bogstaver på siden af skibet.

I mellemtiden havde omkring 1.350 gæster samlet sig i Carousel Lounge og Théatre La Comédie på skibet, mens de resterende oplevede begivenheden fra arkade-området Galeria Grandiosa, hvor selve dåbstalen blev holdt.

Det var intet mindre end et storslået show, der fuldt ud matchede de mange spejle, glitter og glimmer, som skibet er indrettet med. Ægte sterneglimmer var der også, da den tidligere italienske filmstjerne, 85-årige Sophia Loren, holdt dåbstalen og klippede båndet, der udløste champagnedåben af MSC Grandiosa.

“At sejle på havene er måske den ældste måde at rejse på, og det har aldrig mistet sin charme,” sagde Sophia Loren, inden hun klippede båndet til ubeskrivelig jubel fra de mange feststemte gæster.

Gallamiddag med Michelin-stjernekok
Dåbsceremonien blev afsluttet med et spektakulært fyrværkeri, mens skibssirenerne tudede ud over det gigantiske havneområde,

Efter dåben havde MSC Cruises inviteret til stor gallamiddag, der foregik samtidig i skibets fire største restauranter, der har en kapacitet flere end 2.730 siddepladser.

Gallamiddagen var komponeret af den tyske Michelin-kok Harald Wohlfahrt, der som den første og eneste tyske kok har fået tre Michelin-stjerner i hele 25 år i træk. Efter middagen var det Mousse T, Dance/Techno-DJ og producer fra Tyskland, der sammen med den britiske sangerinde Emma Lanford, der stod for underholdningen.

Sent søndag eftermiddag fortsatte MSC Grandiosa mod Southampton i England, hvor den britiske presse og lokale rejsebureauansatte på nærmeste hold skal opleve MSC-rederiets nye stolthed.

I de kommende dage kan vi give læserne et indblik i MSC Cruises aktiviteter i Skandinavien samt anmelde faciliteterne på et af verdens mest moderne krydstogtskibe.

 

Relaterede artikler:

Flere end 14.000 rejsebureauagenter på krydstogt

MSC Cruises skal også have terminal i Miami

MSC Cruises præsenterede nyt stort krydstogtskib