Arkitekttegning af MSC Cruises kommende terminal i Port Miami, hvor rederiet forventer at have op til en million passagerer om året. Illustration: MSC Cruises.

MSC Cruises skal også have terminal i Miami

Det privatejede italienske rederi får i disse år større krydstogtskibe og vil derfor øge på verdens største krydstogtmarked, Caribien. Til det formål åbner MSC passagerterminal i Miami i 2022.

I lighed med sine større konkurrenter vil italienske MSC Cruises nu også opføre sin egen deluxe krydstogtterminal i verdens største krydstogthavn, Port Miami.

Dermed følger MSC Cruises i kølvandet på Royal Caribbean Cruises og Norwegian Cruise Line, der også er ved at få opført futurisk-udseende passagerterminaler i Port Miami. Det samme er Virgin-gruppens kommende krydstogtrederi, Virgin Voyages.

MSC’s kommende krydstogtterminal får plads til to af rederiets største skibe på samme tid. De reelt to terminaler skal på samme dag kunne ekspedere 28.000 ankommende og afrejsende krydstogtpassagerer. På årsbasis forventer MSC Cruises at komme op på en million passagerer i krydstogthavnen i Miami.

”Med yderligere 13 krydstogtskibe på vej ind i vores flåde indenfor de næste otte år er det vores ambition, at vores største skibe kan bruge Port Miami, når vi vil tilbyde et bredt udvalg af krydstogter til såvel vores amerikanske som internationale krydstogtgæster,” siger MSC’s koncernchef, Pierfrancesco Vago.

MSC har i dag allerede stationeret fire krydstogtskibe i Port Miami: MSC Seaside og MSC Armonia har hele året Miami som hjemmebase, mens MSC Divina og MSC Meraviglia betjener havnen i højsæsonen, vinterhalvåret. Skibene sejler navnlig en række krydstogter i Caribien, verdens største marked for krydstogter.

Byggeriet af MSC Cruises kommende terminal i Miami forventes at begynde næste år og være færdig i slutningen af 2022, oplyser rederiet, der regnes som verdens største privatejede krydstogtrederi.

MSC er store i lille Danmark
På det relativt lille danske krydstogtmarked regnes italienske MSC Cruises sammen med de tre amerikanske rederier, Costa Cruises, Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean Cruise Line, som de fire største aktører. De har skønsmæssigt omkring 80 procent af de cirka 40.000 krydstogter, der årligt sælges i Danmark.

Ved præsentationen for nylig i Southampton af MSC Cruises’ nyeste skib, Bellissima, sagde MSC Cruises direktør i Norden, Claes Tamm, blandt andet til STANDBY.dk:

”MSC Cruises har i Danmark tocifrede stigninger både i antal passagerer og omsætning. Vores krydstogter sælges foreløbig af omkring 85 danske rejsebureauer, hvoraf nogle er specialiserede på netop krydstogter.”

Claes Tamm tilføjede: ”MSC er store i Europa, men begynder nu også at komme ind på det amerikanske marked – det kan vi gøre nu hvor vi får flere store skibe. Vi er endnu små i USA, men vi værdsættes fordi vi kommer med europæisk kultur, det europæiske touch.”

Relaterede artikler:

MSC Cruises præsenterede nyt stort krydstogtskib

Nyt krydstogttogtrejsebureau i Danmark

Krydstogtrederi får ny terminal i Miami

Tre krydstogtskibe hos Virgin Voyages