- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Griselugt blokerer for nyt hotel

Djurs Sommerland, Danmarks femtestørste turistattraktion, vil have overnatningsmuligheder, men lokalplan er nu ulovliggjort. Årsagen er mulige lugtgener fra naboens udvidede svineproduktion.

Djurs Sommerland har i flere år arbejdet med planer om at investere et trecifret millionbeløb i en feriepark med op mod 3.000 sengepladser i en kombination af feriehytter og et egentligt hotel.

”Vi ser en efterspørgsel efter at overnatte tæt på Djurs Sommerland, og samtidig håber vi at kunne skaffe flere gæster til Djurs Sommerland og hele Djursland,” siger forlystelsesparkens administrerende direktør i over 25 år, Henrik B. Nielsen, til TV2 Østjylland.

Men selvom Syddjurs Kommune i 2019 endelig fik lokalplanen over et rekreativt område til Djurs Sommerland, er denne nu ulovliggjort.

Baggrunden er, at en af Djurs Sommerlands naboer, Brdr. Thorsens biogasanlæg, måske vil udvide deres svineproduktionen. Derved vil udvidelsen af Djurs Sommerlands rekreative område komme til at overskride ”lugtgene-afstanden” til Brdr. Thorsens udvidede svineproduktionsområde, skriver TV2 Østjylland.

Djurs Sommerlands administrerende direktør, Henrik B. Nielsen, siger: ”Nu skal vi have et møde med kommunen. Vi har tilstrækkeligt med arealer, og så må vi finde en løsning, der passer både os og vores naboer.”

Besøgstallet overgår alle forventninger – flere nye forlystelser næste år
I midten af sidste måned kunne Djurs Sommerland i øvrigt melde om gode besøgstal i år. I en pressemeddelelse skrev forlystelsesparken, at mens besøgstallet droppede fra 780.000 gæster i 2019 til 450.000 sidste år, så har turistattraktion indtil nu i år haft over 715.000 besøgende.

Der mangler stadig ni åbningsdage – Halloween i den kommende efterårsferie. ”Med ni åbningsdage tilbage af sæsonen er et besøgstal på over 800.000 gæster, som i vores rekordsæsoner, inden for rækkevidde, hvis ellers vejr og vind er med os,” siger den administrerende direktør.

Næste år får Djurs Sommerland tre nye forlystelser og 25 gigantiske dinosaurer i et nyt temaområde, Dinosaurland, en investering til omkring 100 millioner kroner.

”Dinosaurland er for hele familien, første fase rummer en familierutschebane, en dinosaur jeep safari og over 25 livagtige dinosaurer,” skriver Djurs Sommerland i en pressemeddelelse.

Relaterede artikler:

Danske attraktioner mistede 11 millioner besøgende

De 19 topscorere i de danske destinationsselskaber

Dansk resort udvides med hotel, spa og ferieboliger