- STANDBY.dk - https://standby.dk -

HORESTA advarer restaurationsbranchen

Myndighederne er på vej med skrappe restriktioner mod restaurationsmiljøet, hvor mange aktører ikke følger reglerne, advarer HORESTA, der samtidig kritiserer minister for dårlig information.

”Den store udfordring er, hvordan vi når ud til den del af branchen, der ikke står sammen i vores branchefælleskab, og hvor udfordringen med at overholde reglerne ses at være større.”

Det skriver HORESTAs administrerende direktør, Katia K. Østergaard, i et opråb til brancheforeningens cirka 1.800 medlemmer indenfor hotel-, restaurations- og turismeerhvervet.

Baggrunden er, at HORESTA-direktøren netop er ”blevet kontaktet fra ”øverste sted,” fordi ”myndighederne er meget bekymrede over udviklingen i COVID19-smitten og overvejer nu for alvor at skærpe kravene til kvadratmeter, afstand og så videre i vores branche.”

Det skriver Katia K. Østergaard til HORESTAs medlemmer og fortsætter: ”Jeg beder indtrængende om jeres hjælp til, at branchen – ikke mindst restaurationsmiljøet, som der er særligt fokus på – sætter ekstra kræfter ind på at overholde de gældende regler.”

Spred budskabet om, hvor vigtigt det er at holde reglerne
Katia K. Østergaard skriver også: ”HORESTA er ikke i tvivl om, at netop vores medlemskreds gør en kæmpe indsats for at overholde reglerne og de fleste af jer benytter HORESTAs ”Safe to Visit” kampagne, ligesom tusindvis af jeres medarbejdere har været igennem vores online uddannelse i corona-regler.”

Min opfordring til alle HORESTA’s medlemmer er derfor, at I tager fat i alle kolleger – ikke mindst i jeres eget nærområde – og spreder budskabet om, hvor vigtigt det er at eksisterende reglerne overholdes, lyder budskabet.

Lykkes vi ikke med det, advarer Katia K. Østergaard, risikerer vi, at hele branchen – også de som i dag gør en kæmpe indsats for at overholde reglerne – må bøde med skærpede regler.

Budskabet fra HORESTA-direktøren er også, at der ikke er brug for skærpede regler, men brug for, at alle overholder de eksisterende regler.

Dårlig kommunikation fra regeringen
I sit opråb skriver Katia K. Østergaard også, at der er brug for bedre kommunikation fra regeringen. Helt galt gik det for sundhedsminister Magnus Heunicke mandag i sidste uge.

”HORESTA har meddelt samme ”øverste sted,” hvor vigtigt det er med klar og tydelig kommunikation på pressemøder og i retningslinjer så der undgås forvirring i befolkningen om reglerne, med massevis af annulleringer til følge, som vi har set i denne uge,” skriver Katia K. Østergaard.

Henvisningen er til, at sundhedsminister Magnus Heunicke på pressemøde mandag i sidste uge opfordrede danskere med festplaner til at genoverveje, hvorvidt arrangementet skal holdes eller udsættes.

Det gav en masse forvirring og masse aflysninger af bookede private fester. Så nogle timer efter sit pressemøde måtte ministeren rykke ud med et nyt budskab og via TV2.dk sige: ”Man skal ikke aflyse en konfirmationsfest, et bryllup eller andet. Men man skal sikre sig, at man kan holde festen, så den kan leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.”

Minister gav nye tab
Magnus Heunickes dårlige kommunikation mandag i sidste uge skabte forvirring om forsamlingsforbuddet og har tvunget den allerede hårdt pressede restaurations- og hotelbranche i knæ.

Det sker, til trods for at det ellers var begyndt at ”lysne lidt,” siger Tivoli Hotel & Congress Centers direktør, Jakob Ellermann, til Berlingske.

Hoteldirektøren henviser til, at Magnus Heunicke formåede at puste lyset ud, da han på pressemødet fastslog, at forsamlingsforbuddet i 18 kommuner sænkes fra 100 til 50 personer. Særligt den udmelding har bidraget til ”fuldstændigt uberettiget at skræmme gæsterne ud af vores forretninger,” siger Jakob Ellermann og tilføjer:

”Pressemødet gav folk en klar opfattelse af, at man kun må samles 50. Alle snakker om 50. Men tallet er altså 500.”

Hoteldirektøren henviser til, at der er indgået et sektorpartnerskab med turisme- og oplevelsesbranchen, som overtrumfer forsamlingsforbuddet. Derfor må man – når en række krav om blandt andet siddepladser og afstand opfyldes – være op til 500 personer samlet i eksempelvis restauranter, cafeer og konferencesale.

”Men de sektorpartnerskaber er der bare ingen information om. I stedet maler man et voldsomt skræmmebillede på pressemøderne,” siger direktøren.

Relaterede artikler:

HORESTA til restauranter: Vent med registrering

Genstartsteam for dansk turisme klar med første input

Brancheforeninger frygter “en bølge af konkurser og afskedigelser”