- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Kendt hoteldirektør takker af

Ole Andersen, der siden 2001 har stået i spidsen for mondæne Hellerup Park Hotel, stopper som direktør 1. august. ”Nu begynder arbejdet med at finde en ny forpagter,” siger ejendommens ejer.

Havde det ikke været for et ”fantastisk samarbejde” med ejeren af hotelbygningen, ville Hellerup Park Hotel være lukket sidste år under coronakrisen. Det sagde Ole Andersen, hotellets direktør siden oktober 2001, til STANDBY.DK i forbindelse med hans forsinkede 70-års reception i august sidste år.

Men nu går den ikke længere. Lokalavisen Villabyerne skriver, at Ole Andersen har meddelt bygningens ejer, Atlas Ejendomme, et datterselskab til M. Goldschmidt Ejendomme, at han stopper som direktør med udgangen af juli. Goldschmidt Holding ejer udover bygningen med Hellerup Park Hotel blandt andet også Kokkedal Slot nord for København, Hangar 243 i Københavns Lufthavn og ikke mindst isenkræmmerkæden Imerco.

Det er dog ikke coronaen, der er den primære årsag til, at Ole Andersen har valgt at trække stikket. Hotellet har nemlig siden november 2019 været nærmest “pakket ind” som følge af de alvorlige gener fra Novafos’ store anlægsarbejde med en regnvandsafledning omkring hotellet, understreger Ole Andersen.

“Vi har ikke oven i coronakrisen kunnet overleve at være pakket ind i 19 måneder. Men jeg nægtede at gå konkurs, så derfor gav jeg et tilbud om afståelse til min udlejer, Atlas Ejendomme, som de lykkeligvis har taget imod.” siger Ole Andersen blandt andet til Villabyerne og tilføjer:

“Jeg har kæmpet som en løve for at kunne beholde mit driftsselskab, så jeg kan komme efter Novafos med et erstatningskrav. Vejarbejdet er stadig i gang lige ude foran hotellet, men når de er helt færdige, gør jeg boet op. Så ved jeg, hvad det samlet har kostet mig, og så skal vi i retten.”

Firestjernede Hellerup Park Hotel med 71 værelser og suiter på Strandvejen nord for København lever normalt primært af forretningsrejsende. Hotellet er medlem af samarbejdskæden Small Danish Hotels.

Tak til udlejeren
Ole Andersen sagde i sin tale til de indbudte gæster ved den lukkede fødselsdagsreception, at coronakrisen ”er den største udfordring i mine 40 år i branchen. Men vi er her, fordi vi vil.”

Han roste også det ”fantastiske samarbejde” med ejeren af bygningen med Hellerup Park Hotel, Mikael Goldschmidt Holding, der flere gange har afvist købstilbud på hotellet. Uden samarbejde med M. Goldschmidt Holding var vi lukket for to måneder siden, sagde Ole Andersen.

Selv om Ole Andersen stopper som direktør for Hellerup Parkhotel og har opsagt medarbejderne, vil udlejeren, Atlas Ejendomme, fortsætte hoteldriften, men nok i en anden form.

Ole Andersen siger til Villabyerne, hvorfor det har været essentielt for ham at undgå konkurs: “Jeg har kæmpet som en løve for at beholde mit driftsselskab. Når man som jeg har været i hotelbranchen i 40 år og rådgivet andre, ser en konkurs ikke godt ud, så også af den grund er jeg lykkelig for, at vi har fundet en mindelig løsning, der er tilfredsstillende for begge parter.”

Direktør i M. Goldschmidt Ejendomme (som Atlas Ejendomme er et datterselskab af), Christian Bertelsen, bekræfter handlen med Ole Andersen over for Villabyerne.

“Nu begynder arbejdet med at finde en ny forpagter af hotellet. Vi ønsker ikke selv at drive hotel, vi ønsker at eje murstenene og ejendommen, som hotellet ligger i,” siger Christian Bertelsen. Han oplyser, at Atlas Ejendomme allerede har modtaget flere henvendelser og tilføjer:

“Men i og med, at der endnu ikke er indgået nogle konkrete aftaler, kan jeg ikke gå i detaljer. Men jeg tror ikke, at Hellerup Parkhotel fortsætter i sin nuværende form.”

Relaterede artikler:

Coronakrisen kunne have kostet kendt hotel livet

Vores redning blev spredning af forretningsområder

Stor hotelkæde holder sig langt fra gavekortfirmaer