Ole Andersen, til venstre, direktør for Hellerup Park Hotel, ved sin lukkede reception forleden med blandt andet direktør Jørgen Christensen fra Small Danish Hotels blandt gæsterne. Foto: Henrik Baumgarten.

Coronakrisen kunne have kostet kendt hotel livet

Havde det ikke været for et ”fantastisk samarbejde” med ejeren af bygningen, kunne det mondæne Hellerup Park Hotel være lukket under coronakrisen. Det sagde hotellets direktør i tale ved sin fødselsdagsreception.

Hellerup Park Hotel med 71 værelser og suiter er som alle andre danske hoteller stærkt udfordret af coronakrisen. Det firestjernede hotel på Strandvejen nord for København lever normalt primært af forretningsrejsende, men dem er der færre end få af i denne tid.

”Som alle andre prøver vi at klare os i konkurrencen, også ved at finde nye kundegrupper, også inden for leisure. Vi er normalt et næsten 100 procent business-hotel, men med coronakrisen forsvandt næsten alle de forretningsrejsende. Her i dag har vi en belægning på 50 procent.”

Det sagde Ole Andersen, der i 20 år har stået i spidsen for Hellerup Park Hotel, til STANDBY.dk, da han i fredags, forsinket, fejrede sin 70 års fødselsdag. Ole Andersen rundede de 70 sidst i marts, man da var tiden ikke rigtig til at samles i større forsamlinger.

Receptionen i fredags var også meget afdæmpet; den var ikke slået offentligt op og der var kun inviteret 90 af de nærmeste kunder, forretningsforbindelser og samarbejdspartnere.

Ved indgangen til receptionen var der naturligvis mulighed for afspritning, mulighed for at være udendørs og ved oste-buffeten bad personalet gæsterne bruge engangshandsker.

Blandt de indbudte gæster var Jørgen Christensen, administrerende direktør for samarbejdskæden Small Danish Hotels, SDH, der har Hellerup Park Hotel blandt sine 67 medlemmer. For at blive medlem af SDH kræves blandt andet, at hotellet er mindst trestjernet og er medlem af Horesta og dermed har en overenskomst.

Tak til udlejeren
Ole Andersen sagde i sin tale til de indbudte gæster, at coronakrisen ”er den største udfordring i mine 40 år i branchen. Men vi er her, fordi vi vil.”

Ole Andersen roste også det ”fantastiske samarbejde” med ejeren af bygningen med Hellerup Park, Mikael Goldschmidt Holding, der flere gange har afvist købstilbud på hotellet. Uden samarbejde med M. Goldschmidt Holding var vi lukket for to måneder siden, sagde Ole Andersen.

Goldschmidt Holding ejer udover bygningen med Hellerup Park Hotel blandt andet også Kokkedal Slot nord for København, Hangar 243 i Københavns Lufthavn og ikke mindst isenkræmmerkæden Imerco.

Efter Ole Andersens tale underholdt en af hotellets kendis-venner, standup-komikeren Farshad Kholghi.

Relaterede artikler:

Danske hoteller kigger ind i et dystert efterår

Afskaffelsen af seksdagesreglen kom for sent

Fire millioner færre overnatninger på danske hoteller