- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Krav om isolation afskrækker turister fra Danmark

”Krav om isolation skal væk, før der kommer gang i Legoland,” siger forlystelsesparkens direktør. Turismebranchen ser ind i endnu en sommer med alt for få kunder, advarer Dansk Industri.

Christian Woller, administrerende direktør for Legoland i Billund, opfordrer Christiansborg til at fjerne unødige isolationskrav. ”Vores omsætning er halvt så stor som i et normalt år,” siger han til Dansk Industris nyhedsbrev.

Legoland er Danmarks tredjestørste turistattraktion, efter Tivoli og Bakken, halvdelen gæsterne er danskere, den anden halvdel udlændinge. Problemet er bare, at der ingen udenlandske turister er for tiden. Og så længe der ikke er fuld bevægelighed over grænserne, ser situation svær ud.

”Der skal ikke være krav om isolation, hverken her i Danmark eller i turisternes hjemland, hvis der for alvor skal gang i forretningen,” siger Christian Woller og tilføjer: ”Et andet problem er kravet om fremvisning af coronapas i juli. Det er voldsomt udfordrende for turismebranchen. Turisterne gider ikke bøvlet, derfor bliver de væk.”

Direktøren for Legoland mener, at der er nødvendigt at få fjernet restriktionerne, hvis Legoland skal gøre sig håb om flere udenlandske gæster. ”Og så skal der gang i en massiv markedsføringsindsats,” siger Christian Woller.

Mere fokus
Dansk Industri mener, at det er centralt at have fokus på turisme- og oplevelsesøkonomiens svære situation. ”Virksomhederne ser nu ind i endnu en sommer med alt for få kunder,” siger vicedirektør Henriette Søltoft og tilføjer, at set i lyset af branchens udfordringer, bør kompensationsordningerne forlænges til 1. oktober.

Hun opfordrer samtidig til, at politikerne, der på onsdag mødes for at diskutere rejserestriktionerne, arbejder for at få fjernet forhindringerne for at turister kan komme til Danmark.

Som reglerne er i dag, skal alle, der ikke er færdigvaccineret, testes, og rejser de ind fra et orange eller et rødt land, skal de også i isolation. Fuldt vaccinerede behøver kun gå i isolation, hvis de rejser ind fra et rødt EU- eller Schengenland, og et rødt eller orange land fra resten af verden, skriver Dansk Industri.

”Vi har behov for samhandel og turisme. Derfor er det helt centralt at få fjernet unødig isolation og bremser for indrejse,” siger Henriette Søltoft og tilføjer: ”Rejsevejledninger og uensartetheder i, hvor meget der testet for coronavirus i Danmark og andre lande, er ikke godt for den danske turismebranche.”

Ny forlystelse til 100 millioner kroner
Legoland i Billund åbnede sidste måned sin hidtil dyreste attraktion, Lego Movie World til en pris af over 100 millioner kroner.

Lego Movie World er tre forlystelser, blandt andet Skandinaviens første ”flying theater.” Udvidelsen på 5.000 kvadratmeter er parkens hidtil største investering – siden Legoland Castle Hotel til over 200 millioner kroner åbnede i 2019.

Legolands sommersæson varer i år efter planen til den 28. november.

Bag verdens snart ni Legolande står det britiske underholdningsimperium Merlin Entertainments, primært ejet af pengetanken Kirkbi, der kontrolleres af Lego-familien, Kirk Kristiansen. De to andre medejere af Merlin er den amerikanske kapitalfond Blackstone og den canadiske pensionskasse CPPIB.

Relaterede artikler:

Legoland åbner forlystelse til 100 millioner kroner

VisitDenmark-formand: 2021 måske værre end 2020

Danmark åbner for indrejse fra ikke-EU lande