Emmet’s Flying Adventure - Masters of Flight bliver en del af et såkaldt Flying Theater, det eneste af sin art i Skandinavien. Det indgår i Lego Movie World, som åbnes den 21. maj i Legoland i Billund. Pressefoto: Chip Litherland for Legoland Florida Resort.

Legoland åbner forlystelse til 100 millioner kroner

Lego Movie World skulle være åbnet sidste år i Legoland i Billund, men så kom coronaen. Nu åbner forlystelsen den 21. maj – til en pris af over 100 millioner kr. er det Legolands største investering.

Lego Movie World med Skandinaviens første ”Flying Theater” skulle sidste år have været hovednyheden hos Legoland Billund. Men det spolerede coronakrisen.

Men nu skal det være. Legoland oplyser, at Lego Movie World bliver tre forlystelser, blandt andet Skandinaviens første ”flying theater.” Udvidelsen på 5.000 kvadratmeter til en pris af cirka 100 millioner kroner bliver parkens hidtil største investering – siden Legoland Castle Hotel til over 200 millioner kroner åbnede i 2019.

Lego Movie World åbner officielt i forbindelse med at alle indendørs forlystelser igen må få besøg af gæsterne. Legolands sommersæson varer i år efter planen til den 28. november.

”Vi tæller i den grad ned til den 21. maj, hvor vi endelig kan åbne Lego Movie World, som vi har ventet meget, meget længe på. Det er en gennemtematiseret oplevelse, hvor vores gæster vil føle, at de træder helt ind i det kendte univers fra LEGO-filmene, og midt i det hele åbner vi en unik forlystelse, man ikke kan prøve andre steder i Skandinavien,” siger Christian Woller, administrerende direktør for Legoland Billund.

Det første flying theater i Skandinavien
I en pressemeddelelse skriver Legoland, at gæster ikke kommer til at sidde stille foran den gigantiske skærm, når Legoland bliver den første forlystelsespark i Skandinavien med en flying theater-forlystelse.

I ”Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight,” som er en del af Lego Movie World, svæver gæsterne rundt i Emmets sofa, mens de oplever en medrivende film på en kæmpestor 180 grader kuppelskærm, der matcher sofaens bevægelser. Man vil også mærke vind i håret, se tåge omkring sig og blive udsat for forskellige dufte i luften undervejs.

”Den store skærm og bevægelserne gør, at man oplever det som at flyve inde i filmen, og blive draget ind i LEGO Movie universet,” siger Christian Woller.

På flyveturen kan gæsterne blandt andet se frem til at komme en tur op i rummet, flyve forbi pirater og opleve nogle af de kendte områder fra LEGO-filmene.

Lego Movie World kommer også til at byde på en anden højtflyvende nyhed, som henvender sig til de lidt større børn og voksne legebørn. I ”Apocalypseburg Sky Battle” skal de styre deres eget fly og selv bestemme, hvor meget flyet skal rotere. Der bliver også mulighed for at nyde udsigten fra et 12 meter højt droptårn.

Snart ni Legolande verden over
I løbet af sommeren åbner verdens niende Legoland, udenfor New York. Bag verdens Legolande står det britiske underholdningsimperium Merlin Entertainments, primært ejet af pengetanken Kirkbi, der kontrolleres af Lego-familien, Kirk Kristiansen. De to andre medejere af Merlin er den amerikanske kapitalfond Blackstone og den canadiske pensionskasse CPPIB.

Udover de snart ni Legolande, heraf tre i USA – Californien åbnede i 1999 og Florida i 2011 – har Merlin Entertainments omkring 130 attraktioner med blandt andet 19 hoteller i 25 lande verden over. Merlin-gruppen tæller blandt andet Madame Tussauds-voksmuseerne, det enorme parishjul The London Eye og kæmpeakvariekæden Sea Life.

Merlin Entertainments er største operatør af forlystelsesparker med mere i Europa og verdens næststørste, kun overgået af Disney-koncernen. På et normalt år, uden corona, besøges Merlins attraktioner af knap 70 millioner gæster og har op til 28.000 medarbejdere verden over.

Relaterede artikler:

New York får snart sit eget Legoland

Forlystelsespark forventer normalt besøgstal i år

Legoland klar til lang sommersæson