- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Krydstogtgigant indgår Mærsk-samarbejde

Royal Caribbean Group ønsker at medvirke til at finde svar på, hvordan den globale skibsfart bliver mere grøn i fremtiden, og derfor har selskabet indgået et nyt samarbejde med dansk islæt.

Mandag i denne uge underskrev Royal Caribbean Group (RCG) og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping en aftale om et partnerskab, der har til hensigt at mindske antallet af ton CO2, der bliver udledt fra sejladsen i fremtiden.

På verdensplan tegner skibsfart sig for omtrent tre procent af de samlede CO2-emissioner, og som verdens andet største krydstogtrederi stammer en del af disse også fra selskaberne i Royal Caribbean Group.

RCG har fem sejlende varemærker under sig. Det drejer sig om Royal Caribbean International, Celebrity Cruises samt highend-rederiet Silversea Cruises, og selskabet ejer derudover også 50 procent af henholdsvis TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises.

Har kompetencer på relevante områder
Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping blev etableret i 2020 som et uafhængigt forskningscenter, der har til formål at bidrage til færre udledninger i shipping-sektoren gennem samarbejder med eksempelvis branchen, forskere samt myndigheder.

Det er en donation på 400 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, der danner grundlag for centrets arbejde med at få udbredt kendskabet til og implementeringen af blandt andet nye teknologier og brændstoftyper, der udleder mindre CO2 end de traditionelle.

Hos centret glæder koncernchef Bo Cerup-Simonsen sig over, at der er blevet indgået en aftale med den store krydstogtkoncern.

Royal Caribbean Group bidrager til dekarboniserings-dagsordenen med en usammenlignelig kapacitet og indsigt. Virksomheden har en lang historie for at innovere med deres partnere og har enorme kompetencer inden for relevante områder som skibsdesign, sikkerhed, emissionsstyring og energieffektivitet i design og drift. Vi byder dem velkommen ombord og ser meget frem til samarbejdet.”

Har samme ambition
Royal Caribbean Group råder over en flåde, der består af 63 skibe og afvikler krydstogter til flere end 1.000 destinationer verden over. Sidste år offentliggjorde og begyndte selskabet selv at navigere efter en ny strategi, der sigter mod at fjerne alle CO2-udledninger ved krydstogter inden 2050.

Dette flugter med ambitionen hos Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, hvor det ligeledes er et erklæret mål, at det skal være slut med emissioner fra den maritime industri, når kalenderbladet viser 2050.

”Ved at blive en del af centret tilslutter Royal Caribbean Group sig et netværk af ligesindede virksomheder med et utrætteligt ønske om at finde løsninger for en bæredygtig fremtid,” slår Jason Liberty, der er koncernchef for Royal Caribbean Group, fast.

I tillæg til Royal Caribbean Group arbejder centret også sammen med eksempelvis Alfa Laval, Hapag-Lloyd, Mitsubishi Heavy Industries, Siemens Energy, TotalEnergies samt en række andre partnere.

Relaterede artikler:

Højeste antal krydstogtskibe sejler igen efter krisen

Verdens største krydstogtskib klar til debut

Krydstogtgigant tabte 34 milliarder kroner