Når der er redt helt op, har Wonder of the Seas plads til næsten 7.000 passagerer. Til sommer sejler giganten i Middelhavet. Pressefoto: Royal Caribbean Group .

Verdens største krydstogtskib klar til debut

Fredag i næste uge sejler verdens største krydstogtskib, Wonder of the Seas, for første gang med passagerer. Starten går i Caribien, til sommer kommer mastodonten til Middelhavet.

Wonder of the Seas er det femte skib i Oasis-klassen fra Royal Caribbean International. Det er med sine 362 meter længere end tre fodboldbaner, bredden er 64 meter, der er 18 dæk og plads til 5.734 passagerer med to i hver af de 2.867 kahytter og suiter. Men redes der op på alle sovepladser, har Wonder plads til næsten 7.000 passagerer. Hertil kommer en besætning på mindst 2.300.

Og fredag i næste uge, sejler Wonder of the Seas for første gang med passagerer – jomfruturen går fra Fort Lauderdale i Florida til det vestlige Caribien. I den første periode sejles der krydstogter med fem og syv nætters ophold på skibet.

I kølvandet på coronakrisen er kravet, at alle passagerer over 12 år – og besætningen – er fuldt vaccineret.

I maj sejler Wonder igen over Atlanten, det er bygget på Chantiers de l’Atlantique-skibsværftet i franske Saint-Nazaire. Med base i Barcelona sejler Wonder gennem sommeren krydstogter på typisk en uge i det vestlige Middelhav med besøg på blandt andet Mallorca, Sydfrankrig og Italien.

Royal Caribbean International er det største og mest kendte varemærke i Royal Caribbean Group. RCG har tre sejlende varemærker. Udover mainstream-produktet Royal Caribbean International er der det lidt finere Celebrity Cruises og så highend-rederiet Silversea Cruises. RCG ejer også 50 procent af TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises.

Otte hoods
Detaljerne om Wonder of the Seas ville svare til størrelsen af en gammel telefonbog. Giganten har blandt andet otte kvarterer ”neighborhoods,” et af disse har for eksempel 20.000 levende planter, skibet har en kæmpemæssig rutsjebane, 20 restauranter, minigolf, amfiteater, en såkaldt zip-line og meget mere.

Skibet skulle oprindeligt være leveret til RCI sidste år, men det blev udskudt på grund af coronakrisen. Skibet var også planlagt til at sejle på det kinesiske marked, men også det blev ændret som følge af pandemien.

I Danmark er fire rejsebureauer foretrukne salgspartner for RCI
I 2020 besluttede Royal Caribbean Group, et af de rederier, der sælger flest krydstogter i Danmark, blot at have fire foretrukne danske rejsebureauer, såkaldte Preferred Sales Retailer.

Før havde op mod 40 danske rejsebureauer et agentnummer hos Royal Caribbean.

Nu er Krydstogt Eksperten, MyCruise.dk, Nyhavn Rejser og SeaDane Travel de fire foretrukne rejsebureaupartnere i Danmark for RCG. Rejsebureauerne får typisk 10-15 procent i kommission for at sælge krydstogter med Royal Caribbean.

Relaterede artikler:

WoCo forventer 340 krydstogtanløb i København i år

Mallorca begrænser antallet af store krydstogtskibe

Her er prototypen til verdens største krydstogtskib

Stort rejsebureau søsætter ny niche til luksusrejser